Officieel: Maxus MIFA 9 EV biedt plaats voor zeven, range van 440 kilometer (2023)

Maxus MIFA 9

Maxus introduceert op het 100ste autosalon van Brussel een belangrijke nieuwkomer voor het Chinese merk. Want na het aanbieden van elektrische bestelbusjes is het nu tijd voor de MIFA 9, een ruime elektrische monovolume met plaats voor zeven, een accu van 90 kWh en een range van 440 km.

De kans is groot dat je nog niet door hebt dat Maxus al sinds 2019 actief is op de Belgische markt. Daar hoef je je niet voor te schamen, want sinds zijn lancering focust het merk zich op de bestelwagenmarkt met twee elektrische bestelbusjes. Al van bij de aankomst was het echter duidelijk dat Maxus ook plannen had in het autosegment. En ziehier, het eerste product is gearriveerd: de Maxus MIFA 9!

Knoert van een monovolume

Grote prijzen zal de MIFA 9 misschien niet winnen met zijn naam die staat voor "Maximum, Intelligent, Friendly, Artistic 9", qua design mag hij er staan. De snuit oogt indrukwekkend, de achterkant gigantisch. Met zijn lengte van 5,27 meter moeten we er dan ook niet flauw over doen, dit is een gigant voor de openbare weg. Om je een idee te geven, met zijn lengte is hij nog een stuk groter dan een Volkswagen Multivan. Dit is dus een monovolume zoals verschillende automerken 'm niet meer durven maken.

Maxus MIFA 9

Een wielbasis van vlot 3,2 meter en schuifdeuren maken duidelijk dat de MIFA 9 passagiers een indrukwekkende rit moet bezorgen. Een rit voor maar liefst zeven inzittenden. Want ook in die zin is de MIFA 9 een échte monovolume. Voorin wil Maxus uitpakken met verzorgde materialen en de nodige schermpraal.

Ruime range

Naast een ruim interieur pocht Maxus ook met een ruime range. Met dank aan een forse CATL-accu van 93 kWh (90 kWh netto). Daardoor behaalt de MIFA 9 een WLTP-range van 440 kilometer. AC-laden is mogelijk aan 11 kW, hoe snel je kan DC-snelladen is momenteel nog niet bekend (al zien we internationaal 80 KW DC-laden). Voor de aandrijving zorgt een elektromotor van 245 pk en 350 Nm koppel.

Maxus MIFA 9

Prijzen hebben we momenteel nog niet, al geeft Maxus mee dat de MIFA 9 in het eerst kwartaal van 2023 gelanceerd zal worden én dat hij bij lancering kan pronken met de maximum van 5 sterren op de Euro NCAP crashtest.

Maxus MIFA 9

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
robin dB 17:05
afbeelding van robin dB

Ik begrijp niet dat ze ik kleinere auto's 500+ range krijgen en deze grote japen met hakken over de sloot 400 doen ?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws