MG's nieuw designhoofd pende op 25-jarige leeftijd de Bugatti Veyron

MG's designafdeling heeft een nieuwe kapitein aan het roer. En hoewel de naam Jozef Kaban je niet veel zal zeggen, tekende de Slovaakse designer in een vorig leven de Audi A5, Skoda Kodiaq, ID.Buzz, producten van Rolls-Royce, de huidige BMW 7 Reeks en o ja... de Bugatti Veyron! Qua palmares kan dat tellen.

Hij was hét designtalent begin de 21 eeuw en kreeg de vrijheid bij verschillende merken om dat te tonen. We hebben het natuurlijk over Jozef kaban die eind de jaren 90 op 25-jarige leeftijd het design schetste van de hypercar die we nu kennen als de Bugatti Veyron. Het gaf de Slovaak een vrijgeleide om mee te tekenen aan een hoop andere auto's. Van de tijdloze Audi A5 over gezins-SUV Skoda Kodiaq tot de Volkswagen ID.Buzz. Tussendoor stond hij ook nog aan de wieg van de huidige generatie 7 Reeks, maar dat vergeven we 'm.

Na Bugatti komt... MG

Kaban neemt nu een nieuwe functie op binnen SAIC. Voluit gaat het dan over Global Design Vice President. In mensentaal komt het er op neer dat hij mee de toekomstige designrichting van MG vorm zal geven. Niet onlogisch. Want moederbedrijf SAIC is de grootste exporteur van auto's in China en heeft er mee voor gezorgd dat China tegenwoordig meer auto's exporteert dan Japan.

MG Jozef Kaban

SAIC, met MG als meest bekende merk, is dus een wereldspeler geworden. En dan helpt het om iemand aan het designroer te hebben die al sinds de jaren 90 auto's tekent voor de wereldmarkt. Kaban - die volgens de geruchten wat onrespectvol aan de kant is geschoven binnen Volkswagen - is alvast trots op zijn nieuwe uitdaging en kan niet wachten om het Verre Oosten richting een nieuw tijdperk op vlak van design te brengen. Gewoon meer Audi A5 en minder BMW 7 Reeks graag, Kaban.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws