Weekendtip: spaarvarken openen op Flanders Collection Cars

Flanders Collection Cars

Nog heel dit weekend kan je in Antwerpen terecht op Flanders Collection Cars. Check misschien wel eerst even je spaarrekening want de meeste bolides die er staan zijn ook te koop.

Na 4 jaar afwezigheid (Corona, remember) wordt opnieuw het classic salon in Antwerp Expo georganiseerd. Flanders Collection Cars, eveneens de organisator van de oldtimerbeurs in Gent, blaast de beurs nieuw leven in. Met een opstelling van 12.500m² in drie hallen, is Antwerp Collection Cars één van de grotere indoor oldtimerevenementen in Vlaanderen.

Flanders Collection Cars

Maserati als centrale gast

Tijdens deze eerste editie kiest de organisatie de 110de verjaardag van Maserati als centrale thema. In samenwerking met Maserati Club Belgium wordt met een opstelling van 12 wagens een hommage gebracht aan de rijke geschiedenis van het iconische merk. Eén van de pronkstukken is zonder twijfel de Maserati 6CM van 1937. Bovendien zal Maserati Antwerp de opstelling vervolledigen met de laatste generatie sportwagens zoals de MC20. Neen, de elektrische Maserati’s zijn hier (nog) niet welkom. Op deze beurs mag je gelukkig nog voluit de geur van benzine en carburatoren opsnuiven.

Flanders Collection Cars

Naast Maserati worden ook Abarth en Porsche in de spottlights gezet. 911 Motorsport presenteert onder andere de 911 Carrera RSR 2.8, de 911 Carrera RSR 3.0, de 911 SC Belga en de 911 SC RS Bastos. Maar je loopt hier net zo goed een Porsche 968 Cabrio tegen het lijf. Die had, toen hij gelanceerd werd, de grootste viercilinder te wereld. Heerlijke machine! Waar al deze wagens normaal enkel te zien zijn op historic races zoals Le Mans Classic en Goodwood Revival, zijn ze van 5 t.e.m. 7 april uitzonderlijk te bewonderen in Antwerp Expo.

Flanders Collection Cars

Een ticketje kost je minstens 12 € en dan blijft er hopelijk nog wat over om een bod te doen op de meer dan 300 classic cars die te koop worden aangeboden. Meer info vind je hier

Flanders Collection Cars

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws