Mazda Arata concept: Stop nu Mazda! (2024)

Mazda Arata concept

Mazda pakt groots uit op het autosalon van Beijing. Niet enkel toont het er de spirituele opvolger van de Mazda6 - die we nooit zullen krijgen -, er is ook plaats voor een Hyundai Ioniq 5-rivaal! Dit is de Mazda Arata concept en wij zijn... stikjaloers.

Mazda's eerste elektrische SUV, de MX-30, kan je bezwaarlijk een gigantisch succes noemen. Maar niemand werd ooit slechter van een tweede poging, toch? Met deze Arata wil Mazda zijn fouten rechtzetten. Of toch niet alle fouten.

CX-5 EV

Deze absurd lekker gestileerde elektrische SUV zal namelijk niet naar Europa komen, maar wel blijven kleven in China. Dat is zonde, want dit is hoe een elektrische Mazda CX-5 er uit zou kunnen zien met een minimalistische designtaal. Er is zelfs al een naam voor het productiemodel, de EZ-60!

Mazda Arata concept

De snuit oogt dreigend, de flank krijgt lichtgevende Mazda-letters en de achterkant bijna coupé-allures. Zelfs het matpaars is een gigantisch stap weg van het typische Kodo-rood maar eerlijk, wij zouden 'm zo durven rijden.

Ken je ons nog, Mazda?

Eind volgend jaar mogen de Chinezen genieten van hun Mazda EZ-60. Naar verwachting laat hij zich onderhuids baseren op de Changan Depal S7. Daardoor een elektromotor vna 258 pk en een accu van 79.97 kWh. Kijk, dat zijn waarden die ook hier niet zouden misstaan. Hey Mazda, ken je ons nog? Europa?

Mazda Arata concept

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws