Vijf redenen om de Zoute Grand Prix 2023 te bezoeken van 5 tot 8 oktober

Waarom naar Zoute GP 2023 gaan

Autofans opgelet, want binnen een dikke week gaat de Zoute Grand Prix weer van start. Dat event lokt al 14 jaar op rij liefhebbers richting Knokke om er alles van zeldzame klassiekers tot exclusieve GT’s gade te gaan slaan. Waarom je er dit jaar bij moet zijn, vraag je je af?

De Zoute Grand Prix is niet alleen een grote naam in ons Belgenlandje, maar ook daarbuiten. Met twee strandpaviljoenen goed voor 13.000 vierkante meter oppervlakte, 19 aanwezige automerken en alles samen 600 tentoongestelde dream cars heeft het evenement namelijk zijn plekje verdiend op de internationale auto-agenda. Bovendien vindt er steevast een veiling plaats waar vorig jaar voor maar liefst 25 miljoen euro aan automobiel lekkers onder de hamer ging… En daar belooft deze editie nog over te gaan.

Duurst geschatte veiling ooit op de Zoute

Zoute GP 2023

Ook dit jaar zet Bonhams namelijk weer een veiling op poten tijdens de Zoute Grand Prix en daar passeren meer stukken dan ooit tevoren de revue. Zo wist de organisatie alles samen 147 auto’s, motoren en unieke memorabilia te verzamelen, maar dat is niet de enige reden waarom het totaalbedrag dit jaar wel eens uit de pan zou kunnen rijzen. Zo pronkt er deze keer een Ferrari 250 GT ‘Tour De France’ uit 1959 tussen de stukken, en die wordt alvast geschat op 5 tot 7 miljoen euro. Of hij die opbrengst ook haalt, leren we tijdens de Zoute Sale op zondag 8 oktober.


Belgische première Rolls-Royce Spectre

Zoute GP 2023

Liever iets moderners in je droomgarage? Dan kan je tijdens de Zoute Grand Prix gaan kijken naar de Rolls-Royce Spectre, die er voor het eerst op Belgische bodem te zien is. Veel moderner dan dit wordt een Rolls’ overigens niet want dit is de eerste elektrische auto van het merk. Met zijn rijbereik van 520 kilometer hoeft de gefortuneerde koper zich echter maar weinig zorgen te maken, en van buitenaf steekt de Spectre gelukkig nog steeds in een hoogwaardig jasje dat je naar smaak of wansmaak kan laten personaliseren.


G-Klasse in puffer jacket

Zoute GP 2023

Over jasjes gesproken: het grootste exemplaar van allemaal vind je bij Mercedes. Zij nemen namelijk de Project Mondo G mee, een unieke G-Klasse die de Duitsers samen met modehuis Moncler ontwikkelden. Het resultaat is dan ook een terreinwagen in een gigantische puffer jacket, en ook de banden doen denken aan de typische jassen van Moncler. Dat maakt de Mondo G 4,6 meter lang, 2,8 meter hoog en 3,4 meter breed, kortom: de kans is klein dat je ernaast zal kijken tijdens je bezoek aan de Zoute Grand Prix.


David Bowies verchroomde Mini

Zoute GP 2023

Dat geldt ook voor deze unieke Mini, al dankt die dat natuurlijk niet aan zijn formaat. In de plaats daarvan werd het autootje opgeleukt door niemand minder dan David Bowie, en die koos in 1999 voor een volledig verchroomde look. Enkel de verlichting en de banden zijn nog origineel, maar alles van het koetswerk tot de ruiten belooft zoveel licht te weerkaatsen dat je instant naar je zonnebril grijpt.


Oldtimer-Rally én GT Tour

Zoute GP 2023

Niet alles op de Zoute Grand Prix staat echter stil, wel integendeel. Zo vinden er niet één maar wel twee verschillende rondritten plaats, en eentje neemt de volle vier dagen van het evenement voor zijn rekening. Dat is de exclusieve Zoute Rally, waar auto’s met bouwjaren van 1920 tot 1975 deelnemen aan ofwel een competitieve regulariteitsrace, ofwel een ontspannende toer door de Vlaamse en Nederlandse polders. Moderner geschut rijdt dan weer mee met de Zoute GT Tour op zondag 8 oktober, voorbehouden aan exclusieve auto’s van hoogstens 20 jaar oud.

De Zoute Grand Prix 2023 gaat door van donderdag 5 oktober tot en met zondag 8 oktober op het strand van Knokke-Heist. Tickets starten aan 45 euro voor ofwel de Zoute Gallery (waar de klassiekers staan) ofwel de Zoute Prado (met de moderne supercars). Voor 75 euro heb je een combiticket om toegang te krijgen tot beide delen van het event.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws