Autonieuws

Eerste "European Electric Vehicle Congress" dit jaar in Brussel

Het is voor de eerste keer dat er een Europees Elektrisch Wagen Congres wordt georganiseerd. Het EEVC (European Electric Vehicle Congress) zal gehouden worden in Brussel, Van 26 tot 28 oktober dit jaar. Het doel is om alle betrokken partijen (overheden, technologiebedrijven, autoconstructeurs, universiteiten,...) rond dit thema rond eenzelfde tafel te zetten en de  meest belovende technologiën te selecteren en te steunen.

Het EEVC 2011 wordt georganiseerd door Frédéric Vergels, Secretaris Generaal van AVERE, European Association of Battery, Hybrid and Fuel Cell Electric Vehicles. Vergels zegt dat er een roadboek nodig is waarin alle te nemen stappen duidelijk beschreven staan. Het uiteindelijke doel is het ontwikkelen van transportmiddelen die geen uitlaatgassen meer produceren en dus geen impact meer hebben op het ecosysteem. De eerste tussenstop is 2020. In dat jaar wil de werkgroep 20% minder verbruik van fossiele brandstoffen zien.

De constructeurs die op het congress aanwezig zullen zijn, zijn BYD, Nissan, Renault, Audi, Tesla Motors, Toyota, Mitsubishi, Volkswagen en Daimler.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen