Autonieuws

MG ZS Hybrid+ kent zijn prijs: Vanaf 25.285 euro

Een ruime familiecrossover die dik in de uitrusting steekt en een zuinige hybridemotor onder de kap herbergt voor 25.000 euro? Dames en heren, MG doet het weer met de ZS Hybrid+!

MG is op een missie. Nu ja, een ietwat aangepast missie. Want hoewel het initieel elektromobiliteit betaalbaar wou maken voor iedereen in Europa (en dat vervolgens ook deed met MG4, MG5 en ZS EV), beseft het Chinese merk dat niet elke Europeaan zit te wachten op een elektrische auto. Waardoor de line-up groeide met Dacia-concurrerende modellen op benzine. En de Duster hybride, die mag nu vrezen voor de komst van deze ZS Hybrid+.

Prijzen MG ZS Hybrid+

In de zomer kondigde MG de komst van deze gloednieuwe generatie ZS aan, nu hebben we ook de prijs. Initieel start hij zijn carrière als MG ZS Hybrid+ met een prijskaartje van 25.285 euro. Dan krijg je de "Standard" uitvoering die het misschien wel moet rooien met halogeen koplampen, maar anderzijds wel getinte ruiten achteraan, parkeersensoren én camera, Android Auto/ Apple Carplay en een plethora aan veiligheidssystemen krijgt. Kortom, al vanaf de basis heb je niet te klagen.

 

Image
https://www.mgmotor.be/nl/model/zs-hev

Iets zegt ons echter dat niet veel klanten voor die basisversie zullen gaan. Want versie "Comfort" (met 17" velgen, keyless entry, led-koplampen, etc) kost met 26.785 euro amper meer en ook de full-option uitvoering Luxury kan je met een prijs van 29.285 euro bezwaarlijk duur noemen. Al zeker als je gaat kijken naar de technologie onder de kap én de concurrenten.

Technologie + concurrenten

Want er staat niet toevallige een "+"-je achter de term Hybrid bij MG. Het Chinese merk wil namelijk aantonen dat een hybride ook sportief kan zijn. Zo neemt de ZS Hybrid+ de aandrijflijn over van de - door ons gesmaakte - MG3 Hybrid+ waardoor je beschikt over een 1.5-liter viercilinder benzinemotor van 102 pk die samen werkt met een elektromotor van 136 pk en een accu van 1.83 kWh. Daardoor beschik je over een systeemvermogen van een gezonde 196 pk en een sprint van 8,7 seconden naar de honderd, maar verbruikt de ZS Hybrid+ niet meer dan 5 l/100 km (113 g/km CO2).

 

Image
https://www.mgmotor.be/nl/model/zs-hev

Met die cijfers en de basisprijs mikt deze MG ZS Hybrid+ duidelijk op de scalp van de Dacia Duster Hybrid140. Die het met minder pk's moet doen en in de basis meer kost (26.190 euro). Straffer nog, MG geeft zonder twijfel Toyota nachtmerries. Want die vragen 31.474 euro voor de veel kleinere Yaris Cross Hybrid met ochot ocharme 116 pk en 37.880 euro voor de - qua ruimte - vergelijkbare Corolla Cross Hybrid.

 

Lees HIER meer over de MG ZS Hybrid+!

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen