Autonieuws: Autosalons

Genève: Lotus Exige S Facelift

De nieuwe Lotus Exige S die in 2010 op de markt komt werd zo net voorgesteld op het autosalon in Genève. Naast de vernieuwde aanpak qua design werd er ook aan de motor gesleuteld. Zo is de CO2 uitstoot gebracht tot 199 gram per km en het verbruik werd herleid tot 8,5l per 100km. Ondanks de zuinigheid wist Lotus de prestatie enorm hoog te houden. Het sprintje van 0 naar 100km/u werd afgetikt op 4,77 seconden. Het design werd verbeterd door een nieuwe voor- en achterbumper, een spoilertje achteraan, grotere luchtinlaten op de motorkap en luchtinlaten onder de koplampen.

De vleugel achteraan werd door Lotus eerder al gebruikt op het Exige GT3 concept, twee jaar geleden in Genève. Die vleugel zorgt voor 42kg neergaande druk bij een snelheid van 160km/u.

Binnenin is er voldoende te beleven met het high definition LCD scherm, monitor systeem, lederen interieur, touring pakket en iPod verbinding. Het sportpakket krijgt Bilstein dempers, betere remmen en de befaamde tractiecontrole die resulteren in betere resultaten. Vermogen van de wagen wordt dan 240pk.

 

 

via worldcarfans

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen