Autonieuws: Autosalons

Duidelijk beeld van de CLS (2011)

De manieren die constructeurs hanteren om wagens kost wat kost geheim te houden, je kan het zo gek niet bedenken. Ook de shoot van de foto's die bij de lancering vrijgegeven worden, vinden meestal plaats op geheime locaties waar geen hond iets te zoeken heeft. Althans, dat veronderstelden we. Want Mercedes had blijkbaar geen zin al te veel moete te doen voor de fotoshoot van de CLS. Ze vonden er niet beter op dan net buiten de fabrieken in Stuttgart een paar fotografen los te laten op de nieuwe CLS, en dat heeft uiteraard spyshots tot gevolg.

Dat maakt dat we de eerste duidelijke foto's zien van de allernieuwste CLS, die volgend jaar te koop zal zijn. Een nieuwe grille en een extra lijn in de snuit zijn de voornaamste zaken die we kunnen opmerken. Beide kenmerken zagen we eerder ook op de nieuwe R-klasse. Ook achteraan werden de lichten hertekend en zijn ze duidelijk te onderscheiden van de vorige generatie.

Onder de kap zullen we de selectie V6 en V8 motoren terugvinden, uiteraard ook met BlueEfficiency technologie. De top CLS zal de 544 pk sterke CLS63 AMG worden.

Grote concurrent voor deze generatie zal de nieuwe Audi A7 worden en het GranCoupe concept die BMW in Shanghai voorstelde. De nieuwe CLS zal te zien zijn in Parijs in oktober.

Noticias Automotive

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen