Autonieuws: Autosalons

Officieel: De nieuwe Audi S8 (2012)

Audi heeft haar hele S-gamma vernieuwd en zal die allemaal gaan voorstellen op de IAA in Frankfurt, de topper is deze S8. Die luxe-limousine, die beschikbaar is vanaf de lente in 2012, zal een gloednieuwe V8 onder de kap krijgen.

Die nieuwe V8 heeft exact 4.0 liter longinhoud en beschikt over 520 pk en 650 Nm koppel. Het koppel komt overigens volledig vrij tussen 1.700 en 5.500 rpm. De sprint naar 100 km/u doet deze 1.975 kilogram zware bak daarmee in amper 4,2 seconden. De topsnelheid werd elektronisch begrensd en bedraagt 250 km/u. Audi pakt natuurlijk graag uit met de verbruikscijfers van deze nieuwe twin turbo V8. Officieel zou het verbruik op 10,2 liter liggen, daar waar de vorige S8 met zijn V10 zo'n 13,2 liter slurpte. Goed 23 procent minder verbruik dus, maar wel 70 pk extra onder de kap. Wie is er nu nog tegen downsizing?

Onder de kap schuilt er verder nog bakken technologie. Naast de start/stop is vooral de 'cylinder on demand' technologie het vermelden waard. Het systeem zal vier van de acht cilinder uitschakelen bij lange ritten en rustig cruisen, vooral op snelwegen dus. Het Active Noise Cancellation systeem zorgt er dan weer voor dat je geen ongewenste geluiden in de cabine hoort. Laat ons vooral hopen dat je de V8 nog hoort.

Optisch vallen vooral de extra uitlaten, spoilers en twintig inchers op. Optioneel kan je ook kiezen voor 21 inchers.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen