Autonieuws: Autosalons

Alle specificaties van het FT-86 concept

Hij staat gepland voor de autoshow in Tokyo maar enkele geniepigaards hebben al eens [wat foto's gepikt][1] en nu ook wat informatie het www in gestuurd. Het FT-86 concept zal er komen met een Subaru en Toyota badge in onze Europese contreien, in Amerika krijgt hij de Scion FR-S badge. We steken onze handen er niet voor in het vuur dat dit de Europese specs zijn dan wel de Amerikaanse. Misschien is er zelfs geen verschil. Wat zeker is, is dat deze specs ergens van toepassing zijn en het geeft ons al een prima beeld van wat komen zal. [1]: https://autofans.be/content/eerst-de-tuningbeelden-van-de-toyota-ft-86

Het FT-86 concept zou 1.210 kilogram wegen in zijn basisvorm met manuele versnellingsbak. Kies je voor de automaat dan komt daar 20 kilogram bij. De topvariant met manuele versnellingsbak is ook wat zwaarder met een totaal van 1.227 kilogram (+17). Onder de kap schuilt een 1.998cc DOHC boxer met een flat viercilinder die gevoed wordt door een 50 liter grote benzinetank. Het vermogen bedraagt 200 pk op 7000rpm en een maximum koppel van 205 Nm op 6.600rpm. Toyota zegt een gemiddelde dorst te hebben opgemeten van 8 liter voor het basismodel, de topvariant zou 7,7 liter drinken. Alweer een reden om de vetste er uit te nemen!

De coupé komt er standaard met halogeen lampen. Mochten die je niet aanspreken kan je optioneel voor HID's gaan, deze worden wel standaard aangeboden in de duurdere varianten. De topvariant krijgt LEDs vooraan, een lederen stuur, 6 speakers (standaard 2), een witte toerenteller met "shift light" en sportievere pedalen ter bediening.

FT86club via Jalopnik

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen