Autonieuws: Autosalons

Honda toont compacte roadster in Tokyo

Honda toont in Tokyo niet alleen [haar nieuwe 1.6 dieselmotor][1], ze toont de wereld ook dit EV-STER Concept, een elektrische tweezitter. Met dit concept wil Honda tonen dat het nog steeds werkt aan sportievere modellen, wagens die met de NSX en s2000 al tot een ver verleden behoren. Dit compacte EV-STER concept heeft een nog onbekende elektrische motor onder de kap die wordt geassisteerd door een 10kWh lithiumbatterij. Die stouwt al het vermogen naar de achterwielen waardoor de sprint naar 100 km/u in zo'n 5 seconden geklaard moet worden. [1]: https://autofans.be/content/honda-heeft-eigen-16-dieselmotor-klaar

Leuke getallen, en we gaan nog even door. Want de topsnelheid bedraagt 160 km/u en met een volle batterij zou je 160 kilometer ver kunnen. Die batterij opladen duurt drie uur (200v) of zes uur (100v). Om het gewicht laag te houden en de autonomie zo hoog mogelijk te brengen zorgde Honda voor veel componenten uit carbon.

Binnenin valt vooral het leuke stuur op en de digitale partijen aan beide kanten van dat stuur. Een iPhone integratie mocht uiteraard niet ontbreken in de middenconsole. Via dat infotainment systeem kan de bestuurder trouwens zaken als ophanging etc gaan wijzigen.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen