Autonieuws: Autosalons

Old meets new: Morgan Electric Plus E

Een betere harmonie tussen een oude klassieke styling en hypermoderne technologie kunnen we ons niet voorstellen. Morgan brengt ons op het autosalon van Genève de Electric Plus E. Aan de buitenkant is deze Morgan allesbehalve futuristisch en weet hij dus nog steeds te bekoren met zijn karakteristieke koetswerk. Onderhuids is het al moderne technologie wat de klok slaagt. Onder de motorkap vinden we een batterij aan accu's terug die goed zijn voor een vermogen van 160pk en 380Nm aan koppel.

In totaal weegt de Electric Plus E amper 1250kg, een 150kg meer dan de basisauto, een Morgan Aero8 die voorzien is van een dikke V8. De prestaties mogen er best wezen. Een sprintje naar de 100km/h neemt slechts 6 seconden in beslag. Klap op de vuurpijl is het feit dat Morgan deze Electric Plus E uitrust met een manuele versnellingsbak die naar eigen zeggen de prestaties van deze elektrische sportwagen ten goede komt.

Het totale rijbereik van 193km is best aanvaardbaar en laat de liefhebber van "open top" drives op heerlijke zomerdagen mooie, milieuvriendelijke, tripjes uit te stippelen.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen