Autonieuws: Autosalons

Live in Genève: BMW 3GT

Het kan raar lopen in autowereld. In 2009 stond BMW hier op Genève met de 5 Gran Turismo Concept. Iedereen verklaarde ze voor gek toen ze besloten om de wagen destijds in productie te nemen. We zijn vier jaar later, de 5GT heeft bestaansrecht en BMW stelt het kleine broertje, de 3GT, voor op Genève. Eigenzinnig zijn werpt soms zijn vruchten af.

Het GT-sausje staat de 3-reeks alleszins een stuk beter dan de 5-reeks. Al zijn we ondertussen misschien gewend aan het design. Die 3GT oogt alleszins wel een stuk sportiever en minder bultrugwalvis. Hoewel hij een goede 8cm hoger is dan de gewone 3-reeks krijgt hij geen al te bolle lijn.

Uiterlijk zien we vooral een lichtjes opgepompte BMW 3-reeks met enkele opvallende GT kenmerken. Zo zien we een air vent achter de voorste wielkast, een hippe uitklapbare achterspoiler en een enorme kofferklep die vroeger nog dienst deed als tennistafel.

Het blijft wel een grote jongen. Zo is hij 20 cm langer dan een 3-reeks touring. De inzittenden genieten daar ten volle van, want de wielbasis werd 11 cm langer. De bagageruimte groeit naar 520 liter.

Motorisch kan je kiezen uit drie benzinemotoren en twee dieselmotoren. In benzineland zijn er de gekende 320i (194 pk), 328i (245 pk) en de zes-in-lijn 335i (306 pk). Voor de dieselaars is er keuze uit de 318d (143 pk) en de 320d (184 pk). Later komt er nog een 325d (204 pk). Of er een M-variant komt van de 3GT is niet geweten.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen