Autonieuws: Autosalons

BMW M4 GTS drinkt water, vreet concurrenten (Autosalon Brussel 2016)

BMW neemt niet enkel de M2 mee naar het autosalon van Brussel, ook de M4 GTS tekent present. Die valt op door zijn knaloranje accenten, maar is pas echt uniek door zijn waterinjectie. Inderdaad, een 500 pk sterke M4 die water drinkt.

700 stuks zullen er maar van gebouwd worden, maar BMW België sloeg er toch in om er ééntje naar het autosalon van Brussel te halen. Want was zijn voorvader, de M3 GTS, nog een extra bespoilerde knaloranje M3 met wat extra pit, dan gaat BMW met deze M4 GTS toch net iets verder.

Zo pakt de GTS uit met enkele primeurs. De meest unieke is daarbij de 3-liter zes-in-lijn die voortaan water geïnjecteerd krijgt. Daardoor vindt er in de motor een koudere ontbranding plaats waardoor het vermogen van 431 pk en 550 Nm opgetrokken wordt naar 500 pk en 600 Nm koppel. Niet dat ze daar stoppen bij BMW, want die andere primeur zijn de OLED-achterlichten.

Image
bmw-m4-gts-autosalon-brussel-2016

Verder valt natuurlijk meteen de bodykit op met oranje accenten, de al even oranje rolkooi in het interieur en de kuipstoelen.

Dit, of de BMW M2?

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen