Autonieuws: Cijfers

Tesla wipt over Audi in Belgische inschrijvingscijfers

Een nieuwe maand, een nieuw ranglijst op vlak van auto-inschrijvingen in België. Met een ongenaakbare BMW aan de top, maar ook Tesla blijft steeds verder opklimmen richting het podium. De Amerikaanse constructeur is tegenwoordig groter dan giganten zoals Audi, Renault en Skoda.

Het gaat niet goed bij Tesla. Althans, dat zeggen de haters van het merk. Want in de realiteit heeft het merk net een kwartaalgroei weten te realiseren wereldwijd én blijft het in België een steeds groter deel uitmaken van de complete automix. Dat blijkt nog maar eens uit de cijfers van Febiac voor de maand september 2024.

Top 5

In september 2024 wist Tesla namelijk 2.013 auto's in te schrijven in België. Toegegeven, dat is ongeveer de helft van wat BMW wist te noteren (4.626 ex.), maar anderzijds: daarmee wipt Tesla naar de vierde stek qua inschrijvingen voor die maand. Waardoor het Amerikaanse merk giganten zoals Audi (1.854 ex.), Renault (1.795 ex.) en Skoda (1.544 ex.) achter zich laat. Enkel Mercedes (2.293 ex.) en Volkswagen (3.250 ex.) deden het samen met BMW nog nét wat beter.

Image
Tesla verkoopcijfers

Tellen, we alle cijfers op van de voorbije maanden, dan staat Tesla tegenwoordig zonder schroom in de top 10 van Belgische verkoopcijfers (lees: inschrijvingcijfers). Met van januari tot september een groei van nóg maar eens 37% tegenover het jaar voordien. Daarmee is Tesla de sterkste stijger in de top 10 en is de kans reëel dat het elektromerk dit jaar nog Renault en Dacia voorbij zal steken. Nogmaals... RENAULT EN DACIA!

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen