Autonieuws: Concept cars

Mag er zijn: Range Rover LRGT Concept

Deze Range Rover LRGT Concept is geen wagen die we binnenkort in het straatbeeld gaan zien. Toch is het geen werk van een amateur. Thibaut Devauze werkt tegenwoordig namelijk bij het GranStudio van Lowie Vermeersch.

Maar goed, deze LRGT is gebaseerd op de Range Rover Sport. Thibaut tekende hem tijdens zijn stage bij Land Rover Advanced Design. Het doel was een wagen te maken die kan concurreren met zowel een BMW X6 als een Bentley Continental GTC. Een prijskaartje van boven de 100.000 euro was dus denkbaar en ook op wat extra luxe werd niet gekeken. Onder de kap de krachtigste motorisatie die in de schappen van Land Rover te vinden is, de 540 pk sterke 5.0 V8 Supercharged.

Thibaut Devauze legt zelf uit:"During my internship I had the chance to work on the DC100 concept. I was working on six different projects when my chief asked me to start my own. I had six weeks to think about a personal project to show at my degree. I started with sketches and together with two modelers we came up with a first CAD model in one week-end. This first model was helpful for trying out different combinations of shapes and volumes."

Thibaut Devauze is een 28-jarige designer. Hij studeerde aan het ISD in Valenciennes waar hij met onderscheiding afstudeerde in 2010. Hij werkte in het verleden onder al een jaartje voor Opel en mocht wat stages doen bij Ducatie, Land Rover en Audi. Tegenwoordig is hij dus aan het werk bij Granstudio, het designbureau dat de Belg Louis Vermeersch in Turijn opzette nadat hij vertrok bij Pininfarina.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen