Autonieuws: Concept cars

Gelekt: Seats eerste EV!

De Volkswagen Groep zet de komende jaren zwaar in op elekrificatie. Waardoor ook de dochterbedrijven moeten volgen. Seat, die zal op het autosalon van Genève haar eerste stap tonen naar een volledig elektrisch model. Dankzij een lek kunnen we nu al piepen naar die, jawel, el-Born!

Hou je stopcontact maar vast, want de komende jaren zullen Seat, Skoda, VW, Audi en Porsche heftig de focus op elektromobiliteit leggen. Daarbij ontwikkelde de Volkswagen Group een gloednieuw MEB-platform dat uiteraard gretig zal gebruikt worden door alle merken in de groep. Bij VW zal het gaan over de ID NEO, de volgende stap na de Golf zeg maar, bij Seat zullen op het salon van Genève de El-Born Concept tonen. Een Spaans voorsmaakje voor de ID NEO in Seat-jas zeg maar.

Image
seat el born leaked 2019

Daarvan staan nu al drie plaatjes online op het wereld wijde web, waardoor we kunnen zien welke kant Seat uit zal gaan met de El-Born. Het resultaat is een soort van volumineuze hatchback, net zoals Duits broertje ID NEO. Over de aandrijflijn is het nog gissen maar we weten al dat de groep plant een accupakket van 50 kWh te introduceren bij haar nieuwe generatie elektromodellen. Vind je trouwens de naam El-Born compleet gek klinken, naar goede gewoonte heeft Seat haar auto vernoemd naar een plaats in Spanje. In dit geval naar de El-Born-wijk in Barcelona. Een hippe wijk waar onder andere het museum van Picasso staat.

Image
seat el born leaked 2019

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen