Autonieuws: Fun

Koop de enige Lightyear 0-zonneauto ooit gemaakt

Zin om in iets écht unieks rond te rijden? Dan hebben we de auto voor jou gevonden. De enige afgewerkte zonneauto van het inmiddels failliete Lightyear wordt namelijk geveild. Het volledig functionele unicum kan dus van jou zijn, al wordt het misschien nog zo eenvoudig niet om ermee de baan op te gaan.

Het klonk allemaal veelbelovend, maar het mocht niet zijn voor Lightyear. Die Nederlandse autobouwer presenteerde in 2019 de Lightyear One, het prototype van een elektrische auto die het gros van zijn rijbereik uit de zon haalde. Zo vond je verspreid over zijn carrosserie maar lieft vijf vierkante meter aan zonnepanelen en die schopten het ook tot de productieversie, die omgedoopt werd tot Lightyear 0. Kort na de onthulling van die productieversie ging Lightyear echter failliet, en zo werkte het slechts één zonneauto volledig af… En die kan nu van jou zijn.

Tuinornament op zonne-energie

Die Lightyear 0 gaat deze maand namelijk onder de hamer. Zo is hij op veiling verschenen bij het Nederlandse Troostwijk Auctions, waar je per direct kan beginnen met bieden. Dat wordt voorlopig maar voorzichtig gedaan want op het moment van schrijven staat het hoogste bod op amper 12.750 euro. Niet slecht dus voor een auto die nieuw zo’n 250.000 euro moest gaan kosten — al was die prijs misschien wel één van de redenen waarom het project strandde, want wie ging er dat ooit geven voor een EV met 177 pk en een 60 kWh-accu? Bieden kan echter nog tot 30 september, dus wie weet op welk bedrag deze Lightyear 0 dan zal eindigen…

Image
Lightyear 0 Troostwijk Auctions 2024

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen