Autonieuws: Fun

Koop een bijpassende kinderauto voor je nieuwe Mercedes-AMG GT

Mercedes heeft de zevende generatie van zijn Bobby-AMG voorgesteld en nee, dat is geen nieuwe auto… Of toch geen nieuwe auto voor grote mensen. Het gaat hier namelijk om een loopauto voor kinderen en net als de vorige keer volgt die het design van de Mercedes-AMG GT, maar dan wel de gloednieuwe.

Welk model het ook is; als piepjonge petrolhead zie je de auto van je ouders vaak als hun coolste bezit. Zelfs wanneer het een zilvergrijze Opel Vectra B was — ondergetekende spreekt uit ervaring — beeldde je je nog steeds levendig in dat je zelf in die auto zou kunnen rijden en er al die treurige kinderfietsjes met zijwieltjes op de speelplaats mee zou inhalen. Hebben je ouders echter toevallig een Mercedes-AMG GT, dan kan dat gewoon.

Leer pinken, kind

Mercedes heeft namelijk zijn nieuwe ‘Bobby-AMG’ onthuld en dat is niet zomaar een nieuw automodel voor volwassenen. Nee, de Bobby-AMG is een loopauto voor kinderen, maar dan wel eentje met een speciaal design. Zo moet hij doen denken aan de nieuwe Mercedes-AMG GT, compleet met druppelvormige koplampen en glanzend zwarte pruillip onder de op zich al omvangrijke grille. Zelfs de lakkleuren komen zo uit de AMG-cataloog en kies je voor de versie in Hyper Blue, dan krijgt je kind zelfs werkende dagrijverlichting én richtingaanwijzers — jong geleerd…

Image
Bobby-AMG GT 2024

Het is trouwens niet de eerste keer dat Mercedes zo’n loopauto onthult, wel integendeel. Zo zit de Bobby-AMG stiekem al in zijn zevende generatie, en dat terwijl de échte Mercedes-AMG GT zelf maar twee generaties meedraait. Sinds de eerste ‘Bobby-Benz’ — zoals die toen nog heette — in 1996 op de markt kwam, baseerde die zich dan ook op verschillende modellen van het merk. Zo reed je kind aanvankelijk rond in een Mercedes-SLK om na drie generaties te upgraden naar een heuse SLS AMG. Nadien ging hij telkens lijken op een Mercedes-AMG GT. Voor dit nieuwste exemplaar moet je in de Mercedes-shop 132 euro over hebben, of 193,19 euro met werkende verlichting.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen