Autonieuws: Officieel

Jaguar F-Type Coupé maakt debuut in L.A.

De erg positief onthaalde [Jaguar F-Type cabrio reden we](https://autofans.be/rijtesten/cabriolet/26420-rijtest-video-jaguar-f-type-v8-s) een tijd terug naar Duitsland en terug. Binnenkort kunnen we dat nog eens overdoen met de F-Type Coupé, die wordt op 19 november voorgesteld.

De F-Type coupé zou de meest dynamische en sterkst op prestatiegerichte, in serie verkochte, Jaguar ooit worden - aldus Jaguar. Zijn werelddebuut maakt hij op de vooravond van het autosalon in Los Angeles, een eerste foto gaven ze nu mee. Hij is net zoals zijn cabrio-variant volledig uit aluminium gehouwen en ligt qua design in de lijn van de knappe C-X16 concept car.

Ian Callum, Director of Design van Jaguar, verklaarde: “De opwinding die ontstond toen we de C-X16 concept car onthulden, was fantastisch. Dus nu het hoogtepunt meemaken van wat zonder enige twijfel een spectaculaire onthulling wordt voor de F-TYPE Coupé in Los Angeles, is zonder meer een zeer belangrijk moment.

We werden overstelpt met positieve reacties op de F-TYPE Cabriolet, maar voor mij is het pure van een sportcoupé creëren iets dat me een unieke voldoening geeft. En ik kan u verzekeren dat de F-TYPE Coupé zowel visueel als dynamisch de lat nog maar eens hoger legt.

Jaguar kreeg voor haar F-type cabrio al de prijs voor World Car Design of the Year award 2013.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen