Autonieuws: Officieel

Renault Kwid Concept is pure fun

In India is de Auto Show van start gegaan te New Delhi. Daar is voor onze markt niet zoveel bijzonders te zien, behalve dan misschien deze KWID Concept van Renault. Het gaat om een studiemodel voor nieuwe markten, waarmee ze de jonge kopers willen verleiden.

En wie niet verleid wordt door het design, wordt dat misschien door de technologie die meekomt. De KWID Concept heeft namelijk een drone ter beschikking. Daarmee kan je vanop afstand foto's maken vanuit je wagen, of van je wagen zelf, simpelweg door de connectie te leggen met je tablet. Wij experimenteren binnenkort overigens ook met dat soort technieken voor onze rijtests.

Maar behalve leuke foto's maken kan het ding, flying companion genaamd, ook helpen de verkeerssituatie voor je in te schatten. File? Een ongeval gebeurd? De drone kan je waarschuwen. Een onbekende weg? De drone gaat voorop op verkenning.

<img alt="renault-kwid-concept" src="/sites/default/files/styles/artikel_body/public/media/merken/renault/anderefotos/renault-kwid-concept_08.jpg">

legoblokken

Verder maakt Renault gebruik van de bekende designtrekken van het huidige gamma als inspiratie koos om de KWID Concept vorm te geven. Daarbij zien we vooral de opvallende neus met groot Renault-logo er middenin. Daarnaast doet de auto nogal LEGO-achtig aan, vooral de grote wielen doen denken aan de ruimteafdeling van het Deense speelgoedmerk. Doe je de vleugeldeuren open, dan zie je dat Renault ook de wirwar van lijnen van de Initiale Paris heeft overgenomen in de deurpanelen en de zetels.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen