Autonieuws: Officieel

Renault Sport RS 01 laat je racen met +500 pk

Renault haalt vandaag het doek van de Renault Sport R.S. 01, een racewagen die zal worden ingezet in de Renault Sport Trophy. Dat het niet om een omgekatte Clio RS gaat, merk je zodadelijk.

Zelf noemen ze de R.S. 01 radicaal, het gaat om de expressie van het sportieve DNA van het Franse automerk. Concreet wil dat zeggen dat de wagen wordt gebouwd met de lichtst mogelijke materialen, om op die manier stevige prestaties te kunnen voorleggen. De carrosserie is opgebouwd uit koolstofvezel. In totaal weegt de wagen 1.100 kg, terwijl de motor 500 pk voortbrengt. Sensatie gegarandeerd dus. De topsnelheid ligt daarbij ver boven de 300 km/u, aldus Renault. De motor is een 3.8 Nismo V6, die naast de 500 pk ook 600 Nm voortbrengt. De racewagen krijgt verder een brandstoftank van 150 liter en meet 4,7 meter lang.

Het koetswerk, de kooi en crash boxes werden berekend volgens de FIA LMP1 2014-normen. Voor de inklapbare stuurkolom, en de Sabelt-zetel werd norm FIA 8862/2009 gehanteerd.

op naar Le Mans

Renault heeft samen met deze Renault Sport RS 01 ook een nieuwe klasse in hun racekampioenschap opgezet. De Renault Sport Trophy situeert zich tussen de Clio Cup en de professionele races in. Zo krijgt de winnaar van het 'Pro'-kampioenschap naast het prijzengeld ook de kans om in te stappen in het trainingsprogramma van het Nismo-team in de Japanse SuperGT. De winnaar van het 'AM'-kampioenschap wordt klaargestoomd om deel te kunnen nemen aan de 24h du Mans in een LMP2-prototype.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen