Autonieuws: Officieel

Deze Peugeot 208 haalt 2,0 l/100 km

Het was weer een tijdje geleden dat we nog eens een bericht plaatsten over een wagen die ónder de door de constructeur vooropgestelde verbruikscijfers duikt. Dat doet deze Peugeot dus, met maar liefst 33 procent.

Deze keer gaat het echter niet om een wedstrijd of een hypermiling king, het is Peugeot zelf die de test uitvoerde. De Peugeot 208 die lijdend voorwerp was in de test legde 2.152 km af op 43 liter diesel. Dat maakt een gemiddelde van 2,0 l/100 km. Dat is een derde minder dan wat Peugeot opgeeft voor deze wagen. Een Peugeot 208 BlueHDi met 100 pk en start/stop verbruikt volgens de constructeur normaal 3,0 l/100 km in zijn zuinigste versie.

werkweek lang rijden

De test werd dus uitgevoerd door Peugeot zelf en zij gingen daarvoor naar het circuit van Belchamp in Frankrijk. Om alles officieel te laten verlopen werd de test uitgevoerd onder toezicht van UTAC, een Franse certificatiebureau waarmee de PSA-groep nogal eens samenwerkt. In totaal reed de auto 38 uren over het traject, wat dus een gemiddelde snelheid van 56,6 km/u maakt. De chauffeurs wisselden elkaar om de drie à vier uren af.

Image
peugeot_208_hypermiling

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen