Autonieuws: Officieel

Maserati Levante: Daar heb je'm (officieel)

Maserati maakte zopas de officiële plaatjes van de Levante wereldkundig. Voor wie de afgelopen jaren onder een steen leefde; de Levante betekent de eerste stap van Maserati in de wereld van SUV's en crossovers.

Zijn lijn heeft hij alvast mee, want de designers slaagden erin om het agressieve karakter van de Maserati's te combineren met sportieve lijnen en het geheel op een SUV-basis te plaatsen. Let verder ook op de ventilatiesleuven op de zijkant en weet dat de wagen frameloze zijruiten meekrijgt, net als in je blitse coupé dus.

Maserati belooft verder dat de Levante desgewenst met een all-wheel-drive systeem voor de dag komt, dat de handling op oppervlakken met lage weerstand ten goede komt.

Image
maserati-levante-2016-official

Het vermogen haalt de Levante uit een allegaartje van benzine- én dieselmotoren. Welke dat zijn, wilde Maserati niet zeggen, al lekte eerder uit dat het onder andere om een 3.0 V6 met 350 of 430 pk gaat. De diesel zou eveneens een 3.0 V6 zijn met 275 pk, net als in de Ghibli.

Image
maserati-levante-2016-official

De Levante is inmiddels in productie gegaan en Maserati hoopt de eerste exemplaren in de lente te kunnen leveren. Voor dat gebeurt kan je hem gaan besnuffelen op het autosalon van Genève, dat binnen een goeie week van start gaat.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen