Autonieuws: Officieel

Subaru moet deze XV plug-in naar Europa halen!

In haar thuisland heeft Subaru al een hybrideversie van haar XV rondbollen, nu komt daar voor de Verenigde Staten een versie met stekker bij. Die plug-in mag van ons onveranderd naar Europa komen.

Wandel je de Subaru-dealer binnen, dan lijkt het er op dat het merk weinig werk maakt van de CO2-hamer die boven het hoofd hangt van alle automerken. Aan de éne kant hebben ze een oud-rally-gediende in de vorm van de WRX STI, aan de andere kant hebben ze de Levorg die zuipt als een tempelier. Toch heeft het merk hybrides en plug-inhybrides. Alleen vind je die tot nog toe niet in Europa. Tijd voor verandering, tijd voor de XV PHEV.

Image
subaru xv phev 2018

Die XV plug-inhybride biedt Subaru namelijk aan in de VS - waar hij door het leven gaat als Crosstrek Hybrid trouwens. Als basis gebruikt die de 2-liter boxermotor, hulp komt er in de vorm van twee elektromotoren (om Subaru's All Wheel Drive te kunnen garanderen) die hun peut halen uit een accupakket van 8,8 kWh. Daarmee moet deze XV theoretisch 20 kilometer ver geraken op elektrokracht. Niets om van achterover te vallen natuurlijk maar voor kleine verplaatsingen kom je daar vaak mee toe. Meer nog, door de aandrijving zakt het verbruik van de XV naar 2,6 l/100 km. Waardoor hij ook fiscaal een stuk interessanter moet worden.

Image
subaru xv phev 2018

Waarop wacht je nog, Subaru? Dit in Europa, alsjeblieft.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen