Autonieuws: Officieel

Officieel: Maserati Grecale Folgore is EV met 105 kWh aan batterij (2023)

Vorig jaar trok Maserati [het doek van zijn Grecale](https://autofans.be/nieuws/officieel/49759-officieel-maserati-grecale-onthuld-als-mildhybride-en-als-trofeo-2022), een SUV die zich net onder de Levante plaatst. Nu is het tijd voor de volstrekt elektrische versie. De Grecale Folgore is geboren!

Als een donderslag bij heldere hemel heeft Maserati zichzelf de missie opgespeld om hét elektrische sportwagenmerk bij uitstek te worden. Daardoor kregen we plots een +700 pk sterke GranCoupe Folgore met drie elektromotoren. SUV-broeder Grecale volgt nu ook. Kijk maar een mee.

+500 pk

Laten we er meteen de specificaties bij halen - ook al zijn die nog niet volledig. Zo belooft Maserati dat deze Grecale Folgore 550 pk en een beestige 820 Nm gaat leveren. Energie mogen de elektromotoren dan weer gaan halen uit een batterij van een stevige 105 kWh. Een range geeft Maserati nog niet mee maar gezien de batterij zal die eerder riant zijn. De top, die stuikt dan weer op 220 km/u.

Image
Maserati Grecale Folgore

Visueel kan je de elektrische Grecale herkennen aan zijn wat dichtgetimmerde tronie. Als basis gebruikt de Grecale Folgore de al scherp gestileerde Trofeo-uitvoering. 19-duims velgen zijn standaard, optioneel zijn er 20- tot 21-duims exemplaren beschikbaar. Achteraan valt natuurlijk het gebrek aan einddempers op. Leuk details, alle versies worden standaard uitgerust met luchtvering.

Image
Maserati Grecale Folgore

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen