Autonieuws: Officieel

BAW Pony opent aanval op Dacia Spring (2023)

Dacia zet de Spring in de catalogus als de goedkoopste EV van België. OneAutomotive wil daar nu verandering in brengen met deze BAW Pony, een 100% elektrisch doosje met een accu van 13,7 kWh, een range tot 170 kilometer en een prijs van 15.595 euro.

Een nieuwe week, een nieuw automerk dat een deeltje van de Belgische automarktkoek wil. Na producten van BAIC, DFSK, Seres en JAC is OneAutomotive nu ook de officiële importeur van de BAW Pony. De Pony-watte?

Militaire achtergrond

Ja, ook wij stonden even op onze achterpoten. Want tot gisteren hadden we nog nooit gehoord van BAW en al zeker niet van de Pony. Nochtans bestaat "Beijing Auto Works" al sinds 1951. Het ging echter twee keer op de fles en hield zich in de actieve jaren vooral bezig met het bouwen van voertuigen voor militaire doeleinden. In 2020 maakt het merk echter een nieuwe doorstart en besloot het "Hummer van China" naast oorlogsmateriaal ook schattige kleine EV's te bouwen.

Image
Baw Pony belgie info

Deze Pony is daar een voorbeeld van, samen met andere knapen zoals de Brumby en de EV MPV. Jep, in China houden ze van klinkende namen. Nu goed, de BAW Pony kan wel eens een interessant voertuig zijn voor klanten op zoek naar micromobiliteit.

100 km/u!

Want ja, zo'n Microlino ziet er guitig uit maar kost met een beetje range al vlug 23.000 euro. Deze BAW Pony houdt het een stuk milder met een prijs van 15.595 euro. Voor dat geld krijg je een micro-EV met kekke kleurtjes, een interieur met twee 10.25-duims schermen en - als je wat duwt - vier zitplaatsen.

Image
Baw Pony belgie info

Jullie willen natuurlijk de technische specs weten van deze knaap. Wel, ook die vallen mee. De accu (LFP) is 13,7 kWh groot en dankzij het leeggewicht van 740 kg kan deze Pony maximaal 170 km ver draven. Ondanks een elektromotor van maar 26 pk moet 100 km/u mogelijk zijn... als je durft natuurlijk. Met een lengte van 3,1 meter plaats deze petieterige Chinees zich trouwens tussen en smart fortwo en een smart forfour.

Image
Baw Pony belgie info

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen