Autonieuws: Teaser

Renault 4 E-Tech Electric: groter broertje van R5 bijna hier

Renault zal deze maand het doek trekken van de 4 E-Tech Electric, het grotere crossoverbroertje van de eveneens nagelnieuwe Renault 5 E-Tech. Plaagplaatjes moeten duidelijk maken wat voor auto het gaat worden, al is dat verre van een geheim natuurlijk.

Alles komt terug, zo ook de klassieke modellen van Renault, maar dan in een nieuw jasje. Dat was al het geval met de volstrekt elektrische 5 E-Tech die zijn mosterd ging halen bij de R5 en dat zal ook het geval zijn met de R4 die reïncerneert als 4 E-Tech.

Crossover

Van die 4 E-Tech krijgen we nu de eerste plaagplaatjes te zien naar aanloop van zijn lancering tijdens het autosalon later deze maand. Niet geheel onverwachts wordt deze 4 E-Tech het crossoverbroertje van de 5 E-Tech. Ondanks dus het lagere getal in de naam. Daar zit natuurlijk een geschiedenisles achter, want de Renault 4L vanuit de jaren 60 was ook een "crossover" avant la lettre.

 

Image
Renault 4 E-Tech teaser 2024

Hoewel we enkel een rist detailfoto's krijgen, weten we nu al dat de 4 E-Tech de volle 4,14 meter lang zal worden. Daarmee is dit eerder een compacte elektrische crossover. Eentje die bol staat van de knipogen naar de originele 4L. Kijk maar naar de stootlijnen op de flank, de lijnen van de koffer en het stoffen dakje dat je destijds ook kon krijgen.

Pre-order

Het kleinste kind heeft natuurlijk al door dat deze 4 E-Tech zijn technische mosterd is gaan halen bij de 5 E-Tech. Zo staat ook deze 4 E-Tech op het AmpR Small-platform en krijg je vergelijkbare motoren en accu's. Denk dan aan accu's van 40 kWh tot 52 kWh. Kan je nu al niet wachten op de onthulling later deze maand? Dan kan je vandaag al eentje reserveren via Renault. In dat geval betaal je €150 voor de "R4 R Pass" en ben je zeker dat je in 2025 je exemplaar krijgt. Daarenbovenk krijg je ook een schaalmodel van je R4. Hoezé!

 

Image
Renault 4 E-Tech teaser 2024

 

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen