Autonieuws: Tuning

Novitec pakt alle varianten van de Punto Evo aan

Novitec kan Alfa's en Fiat's als geen ander tunen, vooral motorisch dan. Onlangs moest de Evo op de pijnbank, daarvan zien we nu de resutaten. Novitec voorzag de 1.4 liter 16V MultiAir turbocharged benzinemotor met haar PowerJet 2 auxiliary control unit (met plug-and-power technologie). Dat maakt de Evo 160 pk sterk, dat is 25 pk meer dan de standaard variant. Het koppel steeg met 40 Nm tot 246 Nm koppel, dat beschikbaar is vanaf 1.780 rpm. Met die cijfers trekt hij de sprint naar 100 km/u in 7,9 seconden. De topsnelheid bedraagt 209 km/u.

Naast dat pakket biedt Novitec eveneens een upgrade voor de eigenaars van de Abarth Punto Evo. Daar zorgde de PowerJet 2 upgrade voor 21 extra paarden, wat het totaal op 184 stuks brengt. Zij die hun Punto Evo diesel willen oppeperen kunnen hun 1.6 liter 16V 144 pk en 356 Nm sterk maken. De installatie zou slechts enkele minuten duren en kost 419 euro.

Naast de motorische update zorgt Novitec voor een nieuw roestvrij uitlaatsysteem in 26 varianten, keuze genoeg dus. Met een prijs vanaf 200 euro. Dat nieuw uitlaatsysteem mondt uit in vier pijpen, wat het eerste optisch verschil is. Verder werd de motorkap herwerkt met een powerdome en enkele luchthappers. Daarnaast een spoiler op het dak, side skirts en een nieuwe diffusor achteraan.

Verder kan je ook voor de Novitec N10 wielen gaan in het maatje 17 of 18 inch. Je kan gaan voor zwarte of grijze velgen. De velgen kosten samen met het bandensetje een slordige 1.310 euro.

Via WCF

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen