Autonieuws: Tuning

Volkswagen R-divisie gaat dieselen (op vier wielen)

De R-divisie bij Volkswagen is er voor de liefhebbers van Volkswagen voor wie het er allemaal wat mooier mag uitzien én wat sneller mag gaan. D[e Golf R][1] en Scirocco R zijn de enigen in het huidige gamma, al gaan er geruchten over een Polo R en hadde vorige generatie Passat een R36 in het aanbod. Volkswagen R wil nu verdergaan en ook dieselmotoren gaan tweaken. "*The future is diesel and all-wheel-drive,*" zegt Ulrich Riestenpatt gt. Richter, die het voor het zeggen heeft bij Volkswagen R gmbh. [1]: https://autofans.be/rijtest/rijtest-video-volkswagen-golf-vi-r-2010-0

Daarmee schuift hij hybride R-modellen voor zich uit omdat hij vindt dat een gewichtsbesparing van 100 kg hetzelfde effect heeft als een hybride aandrijving. Op dit moment is aluminium nog de beste oplossing omdat carbon nog wat te duur is om op grote schaal te gebruiken.

Verwacht je dus maar aan wat extra modellen, die door de gewone lease-rijder kunnen gekozen worden als dieselstoof. Qua modellen zit het wel goed bij Volkswagen R. Naast de Beetle R zou er ook weer een Passat R aankomen. Over de  potente dieselversies hebben we onze twijfels, na wat Skoda met de Fabia RS in dieseluitvoering toonde. Al is Volkswagen R niet hetzelfde als Skoda natuurlijk.

Bron: Autoblog.com

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen