Autonieuws: Varia

Honda duwt adaptieve dempers onder Civic Tourer

Honda zal op de nieuwe Civic Tourer adaptieve dempers installeren. Dat nieuws sturen ze vandaag de wereld in. De Japanners maken van de gelegenheid gebruik om wat zelfgemaakte spyshots de wereld in te sturen.

Honda wil de Civic Tourer-rijder voorzien van alle comfort. Omdat je met een volgeladen auto ietsje anders rijdt dan met een lege wagen, hebben ze bij Honda het Adaptive Damper System (ADS) van Sachs overgenomen. Honda is er zeker van dat het de eerste keer is dat dit dempersysteem voor de achteras op een productiemodel een plaatsje vindt. De bestuurder kan kiezen tussen drie instellingen; Comfort, Normal of Dynamic.

Honda laat de productieversie van de Civic Tourer voor het eerst zien op de IAA in Frankfurt. Begin 2014 staat de wagen bij de dealers. De wagen zal gebouwd worden in het Engelse Swindon, waar Honda nog drie andere modellen produceert.

Wie vertelt ons overigens welke de speciale Honda is in het videofilmpje? Gaat het om een Civic Type R, of hebben we hier de WTCC-versie in beeld?

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen