Autonieuws: Varia

Bertone-collectie onder de hamer

Wie de Italiaanse coachbuilders genegen is, kan vanaf maandag eens gaan neuzen in de Bertone-collectie. Die wordt vanaf dan geveild, na een faillissement van Bertone Cento.

Zorg maar eerst dat je op goeie voet staat met je bankdirecteur, want je krijgt de wagens niet zomaar mee. Het openingsbod voor de hele collectie van 79 auto's staat op 1.587.200 euro, voor 3 miljoen euro verwerf je de rechten op de naam 'Bertone'. De veiling loopt vanaf volgende week maandag en wordt op 28 september afgesloten.

Image

Het is overigens niet de eerste keer dat een set collectiewagens van Bertone geveild wordt. Ook in 2011 gebeurde dat al eens, na een herstructurering bij het bedrijf. Sinds midden jaren '90 kende het Italiaanse designhuis een terugval, wanneer autoconstructeurs begonnen met het eigenhandig ontwerpen van hun wagens waar ze het vroeger al eens vaker uitbesteedden.

Image

Van de hand van Bertone zijn supercars als de Cizeta Moroder, Lamborghini Miura en Countach maar ook de Citroën BX en ZX en de Opel Kadett Cabrio en Astra Cabrio ontstonden bij het Italiaanse designhuis.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen