Autonieuws: Varia

Dieselban overal... maar wie heeft het meest te verliezen?

Automerken zijn allerminst te spreken over de houding die overheden in heel Europa aannemen tegenover de diesel. Maar welk automerk heeft echter het meest te verliezen? Tijd om uit te zoeken welke automerken procentueel gezien nu de meeste diesels verkopen.

Nee, we hebben het niet over totale verkoopcijfers, wel over hoe veel procent van de verkochte wagens uitgerust zijn met een diesel. Want volgen we de houding van Europa, dan zitten die merken binnenkort met een probleem. Want bieden ze geen volwaardig benzine-alternatief aan, dan kunnen ze wel eens met de gebakken peren zitten. Maar hoe zit dat nu eigenlijk, welk merk verkoopt procentueel gezien de meest diesels in Europa? Eén antwoord, met grote marge...

Land Rover.

We zochten de cijfers op en kwamen tot de conclusie dat in 2017 maar liefst 94% van de verkochte Land Rovers een diesel aan boord hadden. Magere troost voor het Britse merk; in 2016 was dat nog 96%. Al moet er natuurlijk meteen een kanttekening gemaakt worden, want LR is een nichemerk dat een relatief klein aantal luxe-SUV's verkoopt en die auto's doen het vaak met een potige V6-diesel voor tonnen zeemzoet koppel. Al kan het merk dus maar beter werk maken van elektrificatie en benzine-varianten wil het niet tegen de dieselban aanlopen.

Ook Volvo is dieselverknocht

Niet ver achter Land Rover volgt Jeep, eveneens een SUV-merk dat dankzij kleinere modelletjes de benzine/diesel-mix harder weet om te vormen. Toch waren nog steeds 80% van de verkochte Jeeps in Europa in 2017 dieseldrinkers. Zo mogelijk nog straffer is dat Volvo volgt met 78% verkochte diesels. Jawel, datzelfde merk dat al te kennen heeft gegeven te stoppen met diesel te bouwen.

Image
volvo-xc40-drieclinder-t3

De rest van de lijst? Die laten we jullie zelf hieronder ontdekken. Zitten er voor jullie verrassingen tussen?

Image
dieselaandeel-merk-europa

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen