Autonieuws: Varia

Quelle nouvelle: Alpine verhoogt productie A110

Eerst maakte Renault een compleet succes van budgetmerk Dacia, nu lijken ze dat nog eens over te doen met sportwagen merk Alpine. Zo veel klanten vinden hun weg naar de nieuwe A110 dat het merk zich genoodzaakt ziet de productie op te schroeven. Dit om een wachttijd van 14 (!) maanden weg te werken.

Boven verwachting, zo kan je de vraag naar de nieuwe Alpine A110 best omschrijven, want moederbedrijf Renault was helemaal niet klaar om een serieus order in elkaar te gaan steken. Het voorzag dan ook een relatief kleine productielijn in het Franse Dieppe waar ook de sportafdeling van het merk zit. Nu, 5.000 orders later zijn ze tot de vaststelling gekomen dat de wachttijd voor klanten op kan lopen tot 14 maanden. Daar wil Alpine nu dringend werk van maken, zonder in te moeten boeten op kwaliteit. Want dat blijft de hoogste prioriteit als je wil concurreren met Porsche natuurlijk.

Het Franse merk laat alvast weten de productie op te schroeven van 15 exemplaren per dag naar 20 stuks. Om zo ruwweg 5.200 auto's per jaar uit te kunnen spuwen. Binnenkort zou er trouwens - volgens de laatste geruchten - een sterkere versie van de A110 verschijnen met 300 pk, het coupé-broertje van de Mégane R.S. Trophy zeg maar.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen