Autonieuws: Varia

Lamborghini: Genoeg geld om Huracan opvolger te bouwen zonder hulp van Audi

Volgend jaar lanceert Lamborghini een opvolger van de Huracan. Die zal, sinds de Gallardo uit 2003, geen genen meer delen met een product van Audi. Enerzijds omdat Audi geen opvolger van de R8 meer zal bouwen, anderzijds omdat Lamborghini sloten geld verdient. Lambo mag dus terug een échte Lambo bouwen, zonder toegevingen.

Nog steeds kwaad omdat Lamborghini de Urus op de markt bracht? Wel, temper die woede maar. Want uit een gesprek van Lambo-pief Francesco Scardaoni tegenover Drive blijkt dat de Urus zoveel geld in het laatje brengt, dat het Italiaanse merk compleet loco kan gaan bij de ontwikkeling van de opvolger voor de Huracan.

Exit V10?

Wat dat in mensentaal wil zeggen? Volgens Scardaoni hoeft Lamborghini geen toegevingen te doen bij de ontwikkeling. De Huracan moest namelijk zijn fundamenten delen met de Audi R8 en de Duitsers hadden zonder twijfel enkele vereisten (comfort, componenten, etc) waar de Italianen het niet warm van kregen. Niets van bij de opvolger dus. Met dank een een gloednieuw specifiek voor de supercar ontwikkeld chassis.

Image
Lamborghini Huracan opvolger

Ook de atmosferische V10 gaat hoogstwaarschijnlijk op de schop. In de wandelgangen doet het gerucht dat er in de plaats een twinturbo V8 komt met hybridekracht. Ferrari doet het, McLaren al een eeuwigheid maar eerlijk is eerlijk; we gaan de V10 missen.

Nog snel een Huracan?

Lamborghini blijft opvallend geheimzinnig rond de opvolger van de Huracan. Niet in het minst omdat die al in 2024 (volgend jaar dus) het levenslicht moet zien. Wil je toch nog snel een Huracan met atmosferische V10 op de kop tikken? Dan ben je er ook aan voor de moeite. Want de gehele productie heeft een eigenaar gevonden.

Image
Lamborghini Huracan opvolger

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen