Autonieuws: Varia

Autofans steekt in ’t nieuw: dit is ons nagelnieuwe platform

Tiens, hadden die foto’s vroeger geen scherpe hoekjes? En stonden die artikels vroeger niet braaf onder elkaar gerangschikt? Inderdaad: Autofans steekt helemaal in ’t nieuw! Na jaren trouwe dienst kreeg onze website een welverdiende update, compleet met een hippe look en een aantal handige nieuwe functies.

De tijd vliegt, ook bij Autofans. Zo is de grootste onafhankelijke autosite van België vandaag oud genoeg om een biertje te mogen kopen en zijn brommerrijbewijs te halen — maar dan liefst niet in die volgorde. In 2008 werd ons platform namelijk opgericht en de website kreeg een eerste keer een update in 2013. In die vorm waren we hem dan inmiddels al dik tien jaar gewend… Tijd dus voor verandering!

Ideaal voor je ogen

Die verandering begint al bij de nieuwe look van de Autofans-site. Die is een stuk moderner dan voorheen met dank aan afgeronde hoekjes voor de foto’s en minder blokken tekst op de hoofdpagina. De vaste bezoeker kan er zelfs voor kiezen om de ‘Dark Mode’ te activeren langs het oranje knopje in de rechterbovenhoek, en zo tot in de vroege uurtjes onze hersenspinsels te lezen zonder je ogen te belasten. Jawel: je zou bijna denken dat we een interierdesigner bij pakweg Tesla of Polestar hebben weggesnoept — we zouden zomaar durven. 

Image
Autofans website 2024

Video’s, video’s en nog eens video’s

Verder naar onder vind je trouwens nog minder tekst op onze site, want voortaan zitten onze video’s naadloos geïntegreerd in de homepage. Je vindt er dus een hele balk vol bewegende beelden waarin je de Autofans-presentatoren op al dan niet opzwepende wijze over de recentste modellen of ontwikkelingen van de sector ziet vertellen. Die balk geniet een rechtstreekse verbinding met meneer YouTube zelve dus vanaf die één van onze video’s publiceert, staat die meteen ook klaar op onze website. 

Image
Autofans site 2024

Allemaal aan de stekker… ook onze site!

Meer van die high-tech vind je tussen de tabs van ons hoofdmenu, want daar staat hét tweeletterwoord van dit decennium: ‘EV’. Daaronder verzamelen we voortaan al het nieuws, al ons advies en al onze tests die te maken hebben met elektrische auto’s. Een compleet eigen rubriek dus voor zowat de belangrijkste ontwikkeling in autoland… Dat hadden zelfs die vroege Nissan Leaf-rijders ten tijde van de ontwikkeling van onze vorige website niet durven voorspellen! 

Image
Autofans website 2024

Autofans voor busjesfans

Naast dat ‘EV’-tabje staat trouwens nog een nieuw tabje en dat bevat een afkorting die je misschien minder bekend in de oren klinkt. ‘LCV’ is namelijk kort voor ‘Light Commercial Vehicles’ of, in de volksmond, ‘camionettekes’. Jawel: Autofans gaat aan de bestelwagens en nog geen klein beetje, want we willen ons als het ware specialiseren in de Peugeot Experts en Fiat Talento’s van deze wereld. 

Image
Autofans website 2024

Autofans... met een klein corporate randje

De nieuwe Autofans-website mag dan wel visueel een pak verschillen, ons DNA blijft natuurlijk flink eigenwijs. Dat betekent dat we nog steeds content blijven brengen met een twist want zeg nu zelf: auto- en mobiliteitsnieuws hoeft niet saai te zijn. Wel gaan we een stukje diversifiëren qua content. Zo gaan we bijvoorbeeld ook interessante artikels brengen voor professionele autobezitters, en voor die mensen die finaal beslissen welke auto je mag kiezen als bedrijfswagen. Er komt met andere woorden iets meer corporate content (interviews bijvoorbeeld), maar dus wel op een licht verteerbare wijze.

Image
Autofans website 2024

Meteen in het gesprek

Verder steekt ook onze comments-sectie in een nieuw jasje en daar zijn we trots op, want zoek maar eens een andere autosite waar je nog naar believen je mening kan spuien. Zo zie je nu in één oogopslag waar het meeste over gesproken wordt op de homepage en kan je langs een handige button meteen reageren in het gesprek. Toegegeven: voortaan moet je wel een profiel aanmaken om comments te kunnen achterlaten (gaat trouwens heel makkelijk dankzij dokter Google) maar geen nood, want de voordelen daarvan zal je binnenkort voelen. Vink bijvoorbeeld maar al het vakje voor de nieuwsbrief aan onderaan je profiel en krijg straks al wat leeft in de autosector hapklaar in je mailbox geleverd…

Image
Autofans website 2024

Een thuis voor de autofan

Aan dat laatste merk je het al: het nieuwe Autofans is nog volop in ontwikkeling. Gaandeweg voegen we dus nog functies toe en breiden we bepaalde zaken uit om uiteindelijk een website aan te bieden die voor elke autofan een beetje thuiskomen is. Dat kunnen we echter niet alleen dus vind je ergens een foutje, mis je iets van de vroegere site of heb je gewoon een puik voorstel voor verbetering, laat het ons dan zeker weten! Daarvoor kan je terecht op onze contactpagina.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen