Autonieuws: Varia

Zoveel Belgen bestelden deze Bugatti Tourbillon van 4,6 miljoen

OK, we bekennen schuld. We denken namelijk dat de titel vast jouw interesse heeft gewekt. Klopt het? Perfect, want de Bugatti Turbillon verdient absoluut je aandacht. Dit kunstwerk op wielen heeft namelijk een interessant verhaal. Te beginnen met de bezieler achter dit pronkstuk.

Want voor wie niet helemaal thuis is in de dynamiek achter autogroepen: in 2021 kocht niemand minder dan Mate Rimac (je weet wel, van de Rimac elektrische hypercar) de meerderheid van aandelen van Bugatti. En het is precies de nieuwe Bugatti CEO Mate Rimac die het project Tourbillon aanvuurde. En het mocht geen evolutie of doorontwikkeling zijn van de Bugatti Chiron. Neen, de Tourbillon moest van een wit blad ontwikkeld worden, om uit te groeien tot zowat het meest verbluffende apparaat dat de automobielwereld te bieden heeft. Als je een visitekaartje als de Tourbillon aflevert, dan wil je er natuurlijk ook een zekere exclusiviteit aan hangen. Daarom zullen er vanaf 2026 slechts 250 exemplaren van gebouwd worden. En ja, die zijn allemaal al de deur uit.

Een beetje aanwezig op de Zoute Grand Prix

De gelukkige miljardairs die er eentje zullen ontvangen, krijgen wel een echt kunstwerk voor onder de carport. Het design is echt verbluffend en hoewel de foto’s al heel wat gelukshormoon op gang brengen, moet je de auto in het echt zien om de ware schoonheid er van te kunnen monsteren. 

Image
Bugatti Tourbillon

Autofans mocht op een geheime locatie in Knokke, weg van het Zoute Grand Prix event zelf, de Bugatti Tourbillon even gaan besnuffelen. Nu, veel gepaste plekken om een bolide van een paar miljoen te showen zijn er niet, maar de gekozen locatie (het vijfsterrenhotel La Reserve) bleek in Knokke al snel als een lopend vuurtje rond te gaan, met als gevolg een pak groupies die, camera in aanslag, een glimp van de supercar trachtten op te vangen. 

Image
Bugatti Tourbillon

Het moet gezegd, de auto is bloedmooi en het predicaat ‘kunstwerk’ is meer dan ooit gepast voor de Tourbillon. Je ziet gewoon dat er over elk detail is nagedacht; van de elektrische vlinderdeuren, over de zichtbare atmosferische V16 motor, tot de prachtige LED lichtsignatuur achteraan. Alles klopt gewoon. Met als koninginnestuk het interieur met de analoge tellerpartij waarbij de Tourbillon-mechaniek, afkomstig van de gelijknamige uurwerken, een echte lust voor het oog is. Niet dat wij Autofans-stervelingen ooit een meter zullen kunnen rijden met dit kleinood, maar we vragen ons wel af of de heerlijke mechanische werking niet teveel gaat afleiden van de weg. Luxeproblemen zeker?

Image
Bugatti Tourbillon

Hoeveel Belgen zei je?

Goed, er valt nog ontzettend veel te vertellen over de Tourbillon plug-in-hybride van, hou je vast, 1.800 pk en een acceleratie van 0 tot 100 in 2 seconden. Maar daarvoor verwijzen we graag naar een eerder artikel waar we alles uit de doeken doen.

Maar wat ons vooral heeft verbaasd, is dat er best veel Belgen zijn die er eentje hebben besteld. Van de 250 beschikbare exemplaren zullen er maar liefst zes (6!) in ons land afgeleverd worden. Dat is echt veel voor ons kleine landje. Nog opmerkelijk: de verantwoordelijke van Bugatti in België vertelde ons dat, ondanks de mythische proporties die zo’n auto aanneemt, je de wagen echt nog wel moet gaan ‘verkopen’ bij de rijken der aarde. Wie dus denkt dat de aanvragen vanzelf binnen lopen en je simpelweg de wagens kan toewijzen, heeft het mis. Zelfs bij Bugatti moeten ze dus gaan prospecteren naar geschikte kandidaat-kopers, al zal dat natuurlijk niet in het plaatselijke shoppingcenter zijn.

Image
Bugatti Tourbillon

Hoe dan ook, de zes Belgen die er vanaf 2026 eentje ontvangen, mogen zich gelukkig prijzen. Want de Turbillon is zowat het summum dat je voor 4,6 miljoen euro (3,8 zonder BTW, als je ‘m op de zaak zet) in huis haalt. En je mag dat ook als investering beschouwen, want de kans dat de waarde alleen maar zal stijgen over de jaren, is gegarandeerd. Als je in kunst wilt investeren als rendement, dan hoeft het dus niet perse een Van Gogh of Rubens te zijn. Een Tourbillon is ook niet slecht om in je living te zetten… 

Image
Bugatti Tourbillon

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen