Autonieuws: Varia

Alle BMW’s gaan er straks uitzien zoals de elektrische… maar is dat wel zo erg?

BMW maakt zich klaar voor een ommezwaai, of toch op vlak van design. Zo toonde het merk intussen al een paar concepten met een gloednieuwe designtaal onder de noemer ‘Neue Klasse’. Die gloednieuwe designtaal zagen we echter enkel verschijnen op elektrische concepten, maar daar blijft het blijkbaar niet bij.

Een maandje geleden pakte BMW uit met opmerkelijk nieuws. Zo ging de groep met de grove kam door zijn designafdeling waardoor bijvoorbeeld de hoofdontwerper van het merk BMW vervangen werd door niet één maar wel twee andere heren. Een officiële reden gaven de Duitsers er niet aan maar lees je tussen de regels — en dan vooral die van het gemiddelde XM- of iX-testverslag — dan kan dit wel eens een reactie zijn op de gemengde commentaren die BMW de laatste jaren op zijn ontwerpen kreeg… Dus wat denk je: gaat er dan iets grondig veranderen in de toekomst?

Terugblik naar het verleden

Ja dus, of toch indien we ene Adrian van Hooydonk mogen geloven. Die Nederlander staat nog steeds aan de top van de designafdeling van de hele BMW-groep, niet te verwarren dus met de nieuwe ontwerpers van het merk BMW zelf. In een gesprek met het Britse Top Gear had Van Hooydonk het over het Neue Klasse-design dat binnenkort naar zijn elektrische modellen zou komen en daar verklapte hij dat het blijkbaar niet bij die elektrische modellen blijft. Volgens de topman zullen àlle nieuwe BMW’s straks dezelfde “look en feel” krijgen dus jawel: ook modellen met verbrandingsmotoren mogen meegenieten van het Neue Klasse-design.

Image
BMW Neue Klasse design 2024

Voorlopig kregen we dat design al te zien op de Vision Neue Klasse en de Vision Neue Klasse X, die een vlijmscherp lijnenspel combineerden met elementen van BMW’s uit de sixties. Van Hooydonk wist meteen ook te vertellen dat dit lijnenspel niet al te veel meer zal veranderen want “net als bij de i3 en de i8 destijds worden de uiteindelijke productieauto’s heel gelijkaardig aan de conceptcars”. Rest enkel nog de vraag of we dat wel zo erg vinden want laat ons eerlijk zijn: BMW’s ontwerpen konden wel een kleine terugblik naar het verleden gebruiken… Dus wat ons betreft: laat maar komen, die diesel-3 Reeks met Neue Klasse-design!

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen