BMW en Mini op het Autosalon Brussel 2013

BMW en MINI zijn aanwezig op het Brusselse Autosalon. Op hun stand vooral Belgische premières, toch zien we ook de BMW Z4 facelift en Mini Paceman John Cooper Works All4 op de beursvloer.

Wie die twee laatste wil zien, gaat best pas vanaf 15 januari naar het salon omdat beide wagens een wereldpremière krijgen op het salon van Detroit. Naast deze twee Europese primeurs zullen er ook heel wat Belgische nieuwigheden te zien zijn op beide stands.

Als kleinere Europese première er bij BMW de 320d Efficient Dynamics Edition Touring, net als een aantal jaren terug kiest BMW ook bij de F31-reeks voor een première in Brussel. Hij heft 163 pk onder de kap, verbruikt slechts 4,3 l/100 km en stoot 114 g/km CO2 uit. De Concept Active Tourer die eerder in Parijs te zien was wordt nu ook aan het Belgische publiek voorgesteld en ook de i3 zal te zien zijn, al is het vooral de technische module die werd uitgewerkt.

Bij Mini zien we voor het eerst de Clubvan in België, de bestelwagen voor de hippe bakker. Ook zijn de coupé en Roadster op de stand te zien en Mini zou niet de aanstoker van het personaliseren zijn als ze geen aparte varianten van de Mini hatch meebrachten. Die zijn er dus, in de vorm van de Mini Hatch Ray en Bayswater.

Alle praktische informatie over het Brusselse autosalon vind je in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws