Allen daarheen: Autosalon Brussel 2013

Wie het nog niet in zijn agenda had staan, duidt het nu best aan: van 11 tot 20 januari 2013 vindt in Brussels Expo het 91e autosalon plaats. Dit jaar gaat het om het kleine salon, dat betekent dat de lichte bedrijfswagens in de schijnwerpers staan.

Nissan op het Autosalon Brussel 2013
Mercedes op het Autosalon Brussel 2013
Ford op het Autosalon Brussel 2013
Skoda op het Autosalon Brussel 2013

Maar er staan niet enkel bedrijfswagens op de beursvloer. Zowat alle automerken zijn vertegenwoordigd met een stand. Naast auto's kan je er traditioneel ook terecht voor motorfietsen. Ook het salon Truck & Transport is intussen een vaste vervanger van de trucks die vroeger gewoon tussen de rest van de voertuigen stonden. Nieuw is het paleis met fietsen onder de noemer 'Fiets&zo', het is tien jaar geleden dat er nog een plekje gereserveerd was voor fietsen op dit salon. Die zaal kan je bezoeken van 11 tot 14 januari.

Hyundai op het Autosalon Brussel 2013
Opel op het Autosalon Brussel 2013
Jaguar op het Autosalon Brussel 2013
Audi op het Autosalon Brussel 2013

De eerste editie van Dream Cars for Wishes was zulk een succes dat de organisatoren besloten om er een vervolg aan te breien. Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 januari kan je je hartje ophalen aan een vijftigtal GT's, wagens die anders niet te zien zijn op de bedrijfswagenversie van het autosalon. De toegang daar kost je 7 euro, bovenop de toegangsprijs voor het salon. De avond voor de opening is er een exclusieve VIP-avond, wie daar een ticketje voor bemachtigt kan genieten van een gala-avond onder begeleiding van sterrenchef Yves Matagne.

Peugeot op het Autosalon Brussel 2013
BMW en Mini op het Autosalon Brussel 2013
Renault op het Autosalon Brussel 2013
Lancia op het Autosalon Brussel 2013

Allen daarheen: Autosalon Brussel 2013

Het Brusselse autosalon is toegankelijk voor het publiek van vrijdag 11 januari tot en met zondag 20 januari, telkens van 10u tot 18u30. op vrijdag 11, maandag 14 en vrijdag 18 januari zijn er nocturnes, laatavondopeningen tot 22u. een ticket kost 13 euro, of 7 euro voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Wie Truck&Transport wil bezoeken betaalt 25 euro, dat ticket geeft ook toegangsrecht tot de overige paleizen.

Dacia op het Autosalon Brussel 2013
Fiat op het Autosalon Brussel 2013
Volkswagen op het Autosalon Brussel 2013

Een grondplan en info over de bereikbaarheid vind je hier (klik) of hier (website autosalon).

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Yvesw 16:43
afbeelding van Yvesw

Man man man, 7 euro bijbetalen om wat extra wagens te gaan bekijken... Ik wist dat donwloadable content (DLC) op spelconsoles al een vloek was, maar hier zijn ze geen haar beter.

B4 17:18
afbeelding van B4

Lichte bedrijfswagens in de kijker hoewel de grote nieuwigheden van ver zelfs niet op een cabrio trekken. Het valt wel op dat het crisis is in de autosector vanwege de vele reclame die men nu al maakt voor het salon

Yeelen 22:36
afbeelding van Yeelen

Erg spijtig dat ik examens heb juist dan, het kleine salon is minstens even leuk omdat er vaak veel minder volk is, en je op je gemak in alle bedrijfswagens en goedkopere personenwagens kunt zetten :)

Vinnie 13:22
afbeelding van Vinnie

Ik zal terug meerdere keren gaan.
Vorig jaar eens met vrienden gegaan maar aangezien zij rap rap van het ene automerk naar het andere 'vliegen' had ik er niets aan. Dus maar terug eens alleen gegaan.

dubchryze 00:39
afbeelding van dubchryze

ik ga ook eens gaan ,

Techno Patat 13:51
afbeelding van Techno Patat

Ik zal zondag 20 januari inplannen want vorige keer vond ik die dreamcars for wishes de moeite! De rest niet echt... Ik heb nog plek in den Alfa, mensen die zij hebben om mee te gaan? 'T is nen diesel dus willek wel een ommetoerke doen (zolang dat het niet van west-vlaanderen via limburg is :P!)!

Kevin300 10:43
afbeelding van Kevin300

Ale patat waarom de limburgers zo in de kou laten staan? ;)

Techno Patat 18:24
afbeelding van Techno Patat

Een beetje ver uit de baan! Goesting om mee te gaan misschien Kevin :)?

Quin 12:50
afbeelding van Quin

Zal er deze zondag ook zijn :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws