Officieel: Land Rover Discovery facelift

LR Discovery facelift

Land Rover geeft officiële foto's en info vrij van hun Discovery facelift alvorens de voorstelling op het autosalon van Frankfurt volgende week.

De huidige Discovery is al sinds 2009 op de markt en begint al tekenen van ouderdom te vertonen. Land Rover lanceert daarom een facelift met enkele technische en uiterlijke aanpassingen.

Zo hebben ze aan de voorkant de grille, de koplampen en de LED dagrijlichten aangepast, al heb je wel een goed oog nodig om te verschillen te kunnen zien.

Onder de motorkap is nog steeds de 3.0 TDV6 dieselmotor aanwezig met een 211 en een 256 pk optie. De dieselmotor is wel een pak zuiniger gemaakt en verbruikt nu nog maar 8 liter per 100 km. Ook de CO2 uitstoot daalde van 230 naar 213 g/km. Hij kan alleen maar gekoppeld worden aan een achttraps ZF automaat waardoor de 2570 kg wegende off-roader een sprintcijfer krijgt van 8,8 seconden en een topsnelheid van 180 km/u.

Een aantal technologische snufjes die hun debuut maakten op de nieuwe Range Rover vinden we ook terug op deze Discovery. Onder andere het wade-sensing systeem dat de waterdiepte constant controleert is een optie op de facelift.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws