Live op de IAA 2013: BMW X5 eDrive Concept

bmw x5 edrive concept

In het echt is hij nog aangenamer voor het netvlies dan op onze 2D laptopjes. Deze mogelijks-ooit-werkelijkheid plug-in hybrid is misschien wel een kanshebber om effectief publiek aan te trekken met zijn looks.

De 70kw sterke elektromotor zal een 4 cilinder (twinpower?) motor bijstaan. Zoals bij elke hybride zal je de keuze hebben om de wagen in drie rijmodi te gebruiken - hybride, elektrisch en Safe Battery - De laatste als minst saaiste keuze dus. De SUV zal in minder dan 7 seconden van 0-100 km/h rijden.

De batterij is nog steeds bagger te noemen. 30 Km kan je'r mee doen aan 120 km/h. Opladen doe je thuis gewoon in de stekker of via de "Wallbox".

bijna klaar

BMW heeft alweer veel specificaties klaar, wat doet vermoeden dat de wagen op een volgend salon in productietrim zal verschijnen. Zo kan je drie rijmodi selecteren - hybride, elektrisch en Safe Battery. De eerste combineert beide motoren, waarbij de elektromotor via de boostfunctie de benzinemotor kan bijstaan voor steviger prestaties. Zo kan de BMW in minder dan 7 seconden van 0-100 rijden.

Volgens BMW gaat de eDrive maar 3,8 l/100km verbruiken. De uitstoot zal "'minder dan 90 g/km" bedragen. Wat deze X5 van de gewone meute zal onderscheiden is uiteraad de oplaadklep, speciale dakrails en speciale 21" velgen met optimale aerodynamica.

BMW is niet eerst op de hybride SUV markt. Porsche heeft de Cayenne S Hybrid, Volkswagen heeft de Touareg Hybrid en bij Lexus zwaait de RX450h al lang de plak.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws