Tesla op het Autosalon Brussel 2014: Ken jij de Model S al?

Tesla op het Autosalon Brussel 2014: Ken jij de Model S al?

Ook Tesla is terug te vinden op het Brusselse autosalon, al moet je ze wel gaan zoeken in de zaal met supercars. Wat wil je ook, met minimaal 306 pk in het gamma.

En toch blijft Tesla iets apart. Op de stand zijn er enkele exemplaren van de Model S te zien, voorlopig weer het enige model uit de reeks. Die kan je krijgen in drie vermogensvarianten, eentje met 225 kW (306 pk), 270 kW (367 pk) of 310 kW (422 pk). Die laatste jaagt je in 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u en dat is een aparte ervaring. De Tesla Model S is volledig elektrisch en de versnellingsbak is afwezig, waardoor de versnelling van bij het begin keihard gaat.

Neem er dan nog de prijs bij, die ligt onder die van de Porsche Panamera, en je begrijpt waarom deze elektrische wagen stilaan als zoete broodjes begint te verkopen. Hadden we al gezegd dat er nog steeds een gunstig fiscaal regime geldt voor elektrische wagens?

Tesla op het Autosalon Brussel 2014: Ken jij de Model S al?

Tesla vind je in Paleis 12 van het salon, tussen de andere supercars. Alle praktische informatie over het autosalon vind je in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws