Opel op het Autosalon Brussel 2015: nieuwe kleintjes

opel-corsa-e-2014_04

Bij Opel krijgen vooral de kleintjes veel aandacht. De nieuwe Corsa, ADAM Rocks en ADAM S zijn aanwezig. Toch zijn er ook nieuwigheden in het aanbod bestelwagens.

Halfweg vorig jaar werd de Opel Corsa vernieuwd. De vijfde generatie gaat weer een stapje verder dan zijn voorganger, door onder andere items over te nemen uit hogere segmenten. Zo is er Opel Eye, het systeem dat onder andere verkeersborden herkent, je rijstrook detecteert en je waarschuwt voor een aanrijding. Ook krijgt de nieuwe Corsa de kleine driecilindermotoren van de ADAM.

Die Opel ADAM krijgt dan weer een potente viercilindermotor met turbo. De 1.4 Turbo uit de ADAM S is goed voor 150 pk en een pak rijplezier. Ook de ADAM Rocks is te zien in Brussel. Dat is een model op basis van de ADAM met ruigere looks en een gedeeltelijk cabriodak.

Bij de bestelwagens kan je de nieuwe Vivaro gaan bekijken en betasten. De tweede generatie Vivaro werd alweer samen met Renault ontwikkeld en krijgt een look en feel die je niet van een bestelwagen verwacht. De grotere Movano krijgt een update aan de motoren, net als de Mokka die in het crossoversegment net boven de Corsa speelt.

Opel stelt haar modellen tenton op haar stand in Paleis 9. Alle praktische informatie over het autosalon van Brussel vind je in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws