Citroën op het Autosalon Brussel 2015: DS op eigen benen

citroen-c4-5

Het grootste nieuws dat we bij Citroën kunnen rapen is de wedergeboorte van DS als een zelfstandig merk. Ook de C4 kreeg een facelift en staat in de schijnwerpers.

Sinds 2010 verkocht Citroën van de C4 berline al 450.000 exemplaren. Na vier goede jaren vonden ze het tijd voor een facelift, waarbij vooral de koplampen werden aangepakt. De nieuwe C4 krijgt PureTech benzinemotoren met drie of vier cilinders, of viercilinder BlueHDi dieselmotoren, de vermogens variëren daarbij van 100 tot 130 pk.

Ook de C4 Cactus zal een van de sterren zijn bij Citroën, alleen al omwille van zijn aparte looks. De wagen staat voor het eerst op een Belgisch salon, al kon je hem eerder al gewoon bij de dealers zien.

nieuwe kleur als wereldpremiere

Ander groot nieuws is dus de afscheiding van DS als een apart merk. Dat deed Citroën vanaf 1 juni 2014 om DS beter te kunnen positioneren als een luxemerk, eerder dan een luxeafdeling van een volumemerk. De DS 3 - let op de spatie na DS - is de eerste nieuwigheid sinds de opsplitsing, al is het slechts een facelift. Wel een 'wereldpremière' is de kleur Smaragdgroen op de DS 3 en DS 3 Cabrio. Op de stand van Citroën en DS kan je ook de DS Divine concept car ontdekken.

Citroën en DS krijgen een plaats in Paleis 4. Je vindt alle nodige informatie over het autosalon in Brussel in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
willy.de.grande@telenet.be 15:52
afbeelding van willy.de.grande@telenet.be

Dag, ik rij met een citroen picasso en ben van plan om een nieuwe citroen te kopen.
Kan je mij vrijkaarten bezorgen voor het komende autosalon in Brussel aub?
//EDIT: We hebben je adres verwijderd

Adriaan 16:06
afbeelding van Adriaan

Willy, het lijkt me niet echt verstandig om je adres en email gegevens zomaar op het internet te zwieren...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws