Iedereen spreekt vooral over het design van de Toyota Prius

toyota-prius-2015-7

Een van 's werelds grootste autoconstructeurs. Het merk dat als eerste een hybride in de markt zette. Maar vandaag is Toyota vooral het gespreksonderwerp van de opvallend ontworpen Prius. Er zijn ongetwijfeld voorstanders, maar wij hebben die voorlopig nog niet ontmoet.

We begrijpen dat je wil opvallen in de grijze automarkt. Maar dat doe je vooral als kleiner automerk dat tegen de schenen wil schoppen van de gevestigde waarden. Kijk naar wat Kia of Hyundai tot enkele jaren geleden deden. Wat Tesla doet met haar interieur of wat Ssangyong doet met de Tivoli. Maar merken met een reputatie en marktaandeel als Toyota hebben dat niet meer te bewijzen. Die moeten gewoon auto's maken die hun klanten willen kopen. En of deze Prius aan die laatste voorwaarde voldoet, dat betwijfelen velen.

toyota prius 2015

Vooraan is de Prius ons nog het meest bekend. Achteraan lijken we wel bij het Mirai concept te staan. Langszij valt vooral op hoe lang de auto is, mede dankzij de hoge koffer en dito gestileerde daklijn.

Onder de kap nog steeds geen Plug-In Hybride zoals als alle andere merken, namelijk mét stekker. Wel de conventionele verbrandingsmotor met elektrische hulp waar de ene de andere oplaadt. Hoe zuinig hij is, net als andere cijfers, houden de Japanners voorlopig nog voor zich.

toyota prius 2015

Jammer genoeg zullen de pers-verantwoordelijken van Toyota op Frankfurt hun zegje niet hebben kunnen doen rond de nieuwe techniek, het nieuwe modulaire platform of hoeveel zuiniger hij procentueel geworden is. Ze hebben vooral de designers aan het woord moeten laten, want daar stelt iedereen zich vele vragen over.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
bartelskie 16:00
afbeelding van bartelskie

fantastisch lelijk hok

User4580 10:09
afbeelding van User4580

Erg lelijk maar, ik zie dit design wel steeds meer wennen met de tijd. Noem het een voorgevoel!

Ronald 14:46
afbeelding van Ronald

De snuit vind ik wel strak, beetje agressief en zelfs mooi. De achterzijde gewaagd, de p van prius teruglaten komen in de ledachterlichten cfr de L van lexus vind ik ook geslaagd. De proporties aan de zijkant lijken niet te kloppen maar dat is int echt beter te beoordelen.
Met een daklijn die wat lijkt op de daklijn van de X6 zal dit effe wennen worden.
Eigenlijk vind ik de technische specificaties nergens terug want bij een nieuwe prius telt dit toch vooral mi. Een prius koop je omdat je houdt van vooruitstrevende techniek en graag hybride rijdt. Er zijn mooiere autos op de aardkloot maar amper die zo knap technisch in mekaar zijn gezet.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws