Officieel: Toyota Prius valt op

toyota-prius-2015_3

Als je tegenwoordig wil opvallen, doe je dat met een apart design, dat breekt met wat andere constructeurs aanbieden. Dat dachten ze bij Toyota ook en ze ontwikkelden deze Prius. Of hij mooi is? Neen, maar hij is wel zuiniger geworden.

De looks van deze Prius zullen wel stof tot discussie zijn en de groep die hem mooi vindt zal daarbij misschien niet zo groot zijn. Maar hoewel de eerste indruk belangrijk is, is bij de Prius de technologie even belangrijk. Want geef toe, de eerste generatie was destijds ook niet moeders mooiste.

gegroeid

De specifieke details geeft Toyota nog niet mee, die bewaart het voor bij de onthulling op de IAA. Wel weten we dat de Prius op het modulaire TNGA-platform staat en een laag zwaartepunt hanteert. Toyota heeft het verder over de zuinigste hybride van dit moment en belooft een verbruiksreductie van 10 procent, terwijl de thermische efficiëntie met 40 procent omhoog zou gaan. Ook zou de bagageruimte vergroot zijn dankzij een compacter accupack, al is de Prius zelf ook gegroeid: 60 mm in de lengte, 15 mm in de breedte, terwijl hij 20 mm lager werd. Verder geeft Toyota nog mee dat de wagen een nieuwe achterwielophanging met dubbele draagarmen meekrijgt.

toyota-prius-2015

Je krijgt de Prius voor het eerst te zien op de IAA in Frankfurt volgende week. In het eerste kwartaal van 2016 strijkt hij dan neer bij de dealers. Later volgt nog de zuinigere plug-in hybride, over vervanging voor de Prius+, de monovolumeversie, is nog niets bekend.

toyota-prius-alle-generaties

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
bartelskie 09:07
afbeelding van bartelskie

Man ! Wat een lelijk gedrocht is me dat !!??

Ronald 09:41
afbeelding van Ronald

Mmmm. Erg spacy zoals de mirai! Een prius hoort een design van de toekomst te hebben. Wereldwijd verkoopstopper met meer dan 4 miljoen exemplaren en ondanks de technische vooruistrevendheid aan de top van betrouwbaarheidsstatestieken wereldwijd.
Een juke, cactus of q7 hebben ook een niet alledaagsdesign maar zijn mi toch een verademing in het alledaagse straatbeeld van grijze leasebakken genre passat of bmw

Ronald 09:49
afbeelding van Ronald

Als je naar de beelden van de live show van de wereldpremiere in las vegas kijkt zie je toch dat de wagen int echt veel mooier is dan op de niet zo flaterende fotos hierboven.

buyck 10:56
afbeelding van buyck

Hij krijgt alvast een prijs van mij! Die van de lelijkheid.

tomtom 11:33
afbeelding van tomtom

Zijn dat niet de koplampen van de Opel Zafira?

Glenn 20:03
afbeelding van Glenn

Iedere nadeel heb zijn voordeel: de huidige Prius wordt zo net iets minder lelijk.

cliff 20:54
afbeelding van cliff

die onafhankelijke draagarmen mocht ook wel ... zelfs de veel goedkopere auris hybride heeft dat en geloof me dat is toch wel een STUK aangenamer om mee te rijden ... verder ben ik er niet kapot van maar Renault heeft ook jaren spuuglelijke modellen gemaakt ... en daar kraaide niemand naar. Het ding is zuinig, behoorlijk geavanceerd en werkt zoals het moet dus hij mag er in het autolandschap best zijn!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws