Suzuki op het autosalon Brussel 2018

suzuki-swift-3e-generatie-rij-impressie-1004

Waar zijn de cowboys en de Saloon op de Suzuki-stand heen? Ze maken plaats voor een nieuw decor.

Niet de grootste nieuwigheid bij Suzuki, wel de meest opvallende. Geen line-dancing meer op de stand, de bollebozen van Suzuki trekken dit jaar op een andere manier de aandacht van het publiek. Met een stand die geïnspireerd is op de thuisstad van Suzuki wordt "Tokyo by night" gelanceerd. Dat koppelen ze aan de slogan "De beste condities van hier tot in Tokio!". Het zijn kastaars.

rijtest-suzuki-ignis

Maar alle gekheid op een stokje, dé nieuwigheid van Suzuki is de Swift Sport. Draait de gewone Swift al een jaartje mee, dan is de nieuwe Swift Sport zijn sportieve tegenhanger. Verder heeft Suzuki aandacht voor de kleintjes, van Celerio over de Ignis tot de Baleno, ze vormen samen met de Swift de vier basispoten waarop het merk omhoog bouwt, al blijkt dat in het geval van de Baleno niet zo eenvoudig.

Hoger in het gamma - en dat mag je gerust letterlijk nemen - zijn er de S-Cross en de Vitara. Die laatste zit nog steeds in de top-10 van zijn segment op Europees gebied. Tenslotte is er nog de Jimny, en als je dacht dat dat een eeuwig groenblijvend model is, volgend jaar wordt een nieuwe generatie voorgesteld. Dat mag ook wel, want deze generatie draait intussen mee sinds 1998 (!)

suzuki-s-cross-2017

Suzuki vind je uiterst rechts als je binnenkomt via de patio, in Paleis 3. Alle praktische informatie over het autosalon vind je terug in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws