Autosalon 2023: deze merken en standen mag je verwachten

Autosalon 2022 planning

Binnen een kleine twee maanden is het zover: dan krijgen we eindelijk opnieuw een Autosalon. Die 100ste editie wordt dan wel wat compacter dan gewoonlijk, maar dat betekent niet dat de Heizelpaleizen straks geen bezoekje meer waard zijn. Deze merken, standen en activiteiten mag je er verwachten.

De Brussels Motor Show is terug van weggeweest. Door het coronavirus ging zowel de editie van 2021 als die van 2022 namelijk niet door, of toch niet in zijn gewoonlijke vorm. Even werd er gevreesd dat dit opnieuw zou gebeuren, al lag dat niet zozeer aan dat virus maar wel aan speculaties over merken die zouden afzeggen. Van die geruchten bleek niet veel aan, wel integendeel.

Recordaantal merken

Organisator Febiac geeft nu alle gedetailleerde informatie vrij over het Autosalon, inclusief de complete lijst van aanwezigen. Daaruit blijkt dat er zowaar een recordaantal merken aanwezig zal zijn. Die bemannen als vanouds standen in de Heizelpaleizen, al blijft de invulling deze keer beperkt tot vijf hallen. Dat betekent dat er bijvoorbeeld geen hal meer voorzien is voor de gewoonlijke Dream Cars-expo, al verdwijnt die niet helemaal. Zo wordt er een beperkt aantal exclusieve wagens voorgesteld in The Avenue, een chic aangekleed gedeelte van Paleis 6 dat bovendien — in tegenstelling tot de oude Dream Cars — vrij toegankelijk is. Verder worden de hallen als volgt ingevuld:

  • Paleis 5: Abarth, Alfa Romeo, Alpine, Citroën, DS, Dacia, Fiat, Jeep, Lotus, Maserati, Opel, Peugeot, Renault
  • Paleis 6: Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Maxus, Mazda, MG, Polestar, SsangYong, Suzuki, Tesla
  • Paleis 7: BMW, BYD, Kia, Lexus, Mini, Nissan, Subaru, Toyota
  • Paleis 9: Aiways, BAIC, DFSK, Dodge, Seres
  • Paleis 11 (D’Ieteren): Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Cupra, Porsche, Bugatti, Bentley, Lamborghini, Rimac, Microlino
  • The Avenue: Alpina, Aston Martin, Jaguar, Land Rover, McLaren, Mercedes


Eerder liet Febiac al weten dat twee van de belangrijkste merken van België afwezig blijven: Volvo en Mercedes. Die laatste zal echter wel enkele modellen plaatsen in The Avenue, maar stelt dus geen complete stand samen. Zowel Volvo als Mercedes plannen daarnaast hun eigen activiteiten bij de dealers.

Online ticketverkoop

Daarnaast zullen er ook een aantal andere zaken te beleven zijn op de Brussels Motor Show van 2023. Zo is het Salon voor het eerst ook het toneel voor de verkiezing van Auto van het Jaar, al merk je daar als bezoeker weinig van aangezien de winnaars de dag voor de publieksopening bekendgemaakt worden. Daarnaast wordt er gedurende het evenement een lasershow geprojecteerd op de gevel van Paleis 5 en wordt er een film over het 100-jarige bestaan van het Autosalon getoond in de Patio, tussen 15 belangrijke auto’s van de afgelopen eeuw. Tot slot biedt Paleis 9 een thuis aan heel wat informatiestanden waar je alles leert over moderne mobiliteit, en kan je er ook terecht om virtueel deel te nemen aan een Porsche GT3 Cup.

Autosalon 2023 planning

De 100ste editie van de Brussels Motor Show vindt plaats van 14 tot 22 januari 2023 in Brussels Expo. De deuren openen iedere dag om 10 uur en sluiten om 19 uur, behalve op maandag 16 en vrijdag 20 januari. Dan vinden de nocturnes namelijk plaats, waarbij je welkom bent tot 22 uur. Tickets zijn online verkrijgbaar voor 12,50 euro (volwassenen) of 7,50 euro (kinderen), en het is aan te raden om vooraf je tickets te kopen. Zo betaal je ter plaatse niet alleen 2,50 euro meer, maar loop je zelfs het risico om niet meteen toegelaten te worden aangezien er minder bezoekers binnen mogen dan voorheen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws